El Periódico - Català

PÒQUER GUANYADOR

Aquí van quatre restaurant­s nous o renovats que val la pena visitar perquè menjaràs de me-ra-ve-lla. Mont Bar, Besta, Benzina i Perfecto ja haurien de ser a la teva agenda.

- CATA MAYOR

Hi ha pandèmia, sí. Hi ha restriccio­ns, també. Però els restaurant­s no paren. Alguns són ben nous, d’altres es renoven. I nosaltres hem anat a aquests quatre bons en els últims dies.

A Mont Bar, Iván Castro ha incorporat els cuiners Fran Agudo i Jaume Marambio, dos ex-El Barri, al seu petit espai per portar-lo més lluny amb plats com la beina d’alga còdium amb mantega de

kimchi, la flor de remolatxa amb blinis, caviar i anguila, el cruixent de pasta fil·lo farcit de crema de

dashi, la fulla de sisho en tempura amb papada i eriçó...

L’italià Nicola Valle i l’anglomarro­quí Badr Bennis s’atreveixen a Benzina a fer un toc a preparacio­ns tradiciona­ls d’Itàlia. Exemple exquisit: els linguine

aglio, olio i peperoncin­o, llamàntol, alvocat i oli de cardamom. A més a més, les begudes s’anomenen com bandes o artistes clàssics del rock.

Atlàntic i Mediterran­i

Besta, al carrer d’Aribau, on fins fa poc hi havia Sergi de Meià, ja és una de les grans obertures del 2021 segons va escriure Pau Arenós en la crònica de la seva visita. I això que som al març. En aquest projecte, Manu Núñez i Carles Ramo s’han associat per unir l’Atlàntic i el Mediterran­i en una carta canviant, com les onades que venen i van.

L’arròs i el peix a la brasa són dos valors segurs per a aquests temps d’incertesa pandèmica. I aquesta és la proposta de Perfecto, el restaurant que s’ubica al local on hi havia Mextizo, al carrer de la Diputació, entre Balmes i Rambla de Catalunya. L’assessora Òscar Manresa, que també ha ideat propostes «per a barcelonin­s» com ara tàrtars, guisats i platets per compartir.

 ?? Ricard Cugat ?? Iván Castro, Fran Agudo i Jaume Marambio, a Mont Bar.
Ricard Cugat Iván Castro, Fran Agudo i Jaume Marambio, a Mont Bar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain