El Periódico - Català

Corea del Nord acusa Biden de provocació per criticar que llancés míssils

-

Pyongyang va qualificar ahir de «provocació» les declaracio­ns del president dels EUA, Joe Biden, després del seu assaig de míssils de dijous i va llançar advertènci­es que podrien donar peu a una nova escalada dialèctica i d’assajos militars a la península coreana. En un missatge recollit per la propaganda estatal, Corea del Nord va assegurar que té dret a l’autodefens­a, va acusar els EUA d’utilitzar un doble arrasador i, en primera instància, va advertir de possibles conseqüènc­ies si persisteix el to que ha estat fent servir la Casa Blanca des del canvi d’administra­ció, informa Efe.

El to i arguments utilitzats ahir per Pyongyang comencen a evocar per a molts l’escenari del 2017, quan el règim va apostar per una tirallonga d’assajos de míssils per rebre un nouvingut Donald Trump, la retòrica del qual va acabar per inflamar encara més els ànims a la regió fins a les rondes diplomàtiq­ues del 2018.

Rèplica

A l’espera que Washington reveli la que serà la seva nova estratègia per a Corea del Nord, Biden va decidir respondre el mateix dijous a l’assaig de míssils i, tot i que no va parlar ni de bon tros de «foc i fúria», va advertir en to seriós que «hi haurà una resposta si escullen una escalada». Suficient perquè Ri Pyong-chol, una de les principals figures del règim i l’oficial que va presidir el llançament de míssils de dijous, publiqués ahir una rèplica a través de l’agència estatal coreana KCNA.

«Aquest tipus de comentaris del president dels EUA són una violació del dret del nostre estat a l’autodefens­a i una provocació», va dir el militar nord-coreà, que va assegurar a més que, «si els EUA continuen amb els seus comentaris inconscien­ts sense pensar en les conseqüènc­ies, podrien enfrontar-se a una cosa que no és bona». Va assegurar que les paraules de Biden revelen a més la seva «profunda hostilitat» envers Corea del Nord.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain