El Periódico - Català

L’estrella de CaixaBank ocupa la torre de Bankia

> El grup català col·loca el seu logo a la seu operativa a Madrid del banc nacionalit­zat

- PABLO ALLENDESAL­AZAR

L’estrella dissenyada per Joan Miró com a logotip de La Caixa (avui CaixaBank) el 1981 ja llueix a les façanes nord i sud d’una de les inclinades Torres Kio del Paseo de la Castellana de Madrid, seu operativa de Caixa Madrid des de la segona meitat dels 90 i de la seva hereva, Bankia, des del 2010. El canvi s’ha produït només un dia després que l’absorció de l’entitat nacionalit­zada pel grup català s’hagi fet efectiva. El banc preveu finalitzar avui els treballs a la cara oest, on es col·locarà la marca CaixaBank a més de l’estrella. L’entitat resultant de la fusió mantindrà la marca CaixaBank, de manera que la de Bankia desapareix­erà. Jose Ignacio Goirigolza­rri, fins ara president de Bankia i des de dimarts que ve president de CaixaBank, va explicar aquest divendres que el canvi de la marca als grans edificis corporatiu­s es produirà al llarg de la setmana que ve, però que en els més significat­ius tindria lloc aquest mateix cap de setmana.

Canvi progressiu

El de les sucursals, va afegir el banquer, començarà en entre una i dues setmanes i es preveu que estigui culminat el mes de juny o juliol. En els canals digitals, en canvi, hi haurà una convivènci­a transitòri­a entre les dues marques que començarà en una setmana i acabarà a finals d’any o principis del 2022, quan s’imposarà la de CaixaBank.

«Avui també s’ha iniciat el canvi d’imatge en altres edificis corporatiu­s de Bankia. Els treballs continuara­n durant els pròxims set dies. A la xarxa d’oficines, el procés de substituci­ó de la marca serà progressiu, s’iniciarà el 5 d’abril i tindrà una durada d’unes 9 setmanes. Els canals electrònic­s (web, mòbil i caixers) es personalit­zaran per incorporar la imatge de CaixaBank a la de Bankia fins a la definitiva integració tecnològic­a. Pel que fa a la web comercial de Bankia, aquesta es mantindrà fins a la integració tecnològic­a prevista a finals d’any», va precisar ahir el banc en una nota.

La nova CaixaBank, que continuarà comptant amb Gonzalo

Gortázar com a conseller delegat i primer executiu per davant de Goirigolza­rri (reportarà directamen­t el consell i no el president), té 623.800 milions d’euros en actius a Espanya, un volum que la converteix en el banc de més mida del mercat espanyol. La seva seu social serà a València, on els dos bancs ja la tenien, mentre que les operatives es dividiran entre Barcelona i Madrid.

 ?? José Luis Roca ?? Canvi del logotip de Bankia pel de CaixaBank a les Torres Kio de Madrid, ahir.
José Luis Roca Canvi del logotip de Bankia pel de CaixaBank a les Torres Kio de Madrid, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain