El Periódico - Català

‘La Templanza’ de María Dueñas cobra vida a Amazon

La sèrie, un drama ambientat al segle XIX protagonit­zat per Leonor Watling i Rafael Novoa, es podrà veure en 200 països.

- INÉS ÁLVAREZ

Amazon Prime Vídeo ha afegit una nova sèrie original espanyola al seu catàleg (com Hernán i El Cid,

ja emeses) amb l’estrena de La Templanza. La ficció, basada en la novel·la homònima de María Dueñas, presenta els ingredient­s d’una gran producció: un repartimen­t internacio­nal compost per 130 actors, més de 200 localitzac­ions i una extremada cura en la fotografia, el vestuari i la banda sonora. Entre els intèrprets destaquen els seus protagonis­tes, Leonor Watling i Rafael Novoa, a més de Juana Acosta, Raúl Briones i Emilio Gutiérrez Caba.

Produïda per Buendía Estudios i Bumerang i dirigit per Guillem Morales (Els ulls de la Júlia), Alberto Ruiz Rojo (Presunto culpable)i

Patricia Font (Polseres vermelles, Cites), la sèrie s’estructura en 10 episodis en els quals pren vida la història que va confeccion­ar l’autora d’Un tiempo entre costuras

(obra que va ser tot un èxit en el seu pas al llenguatge audiovisua­l). La sèrie es podrà veure a més de 200 països i territoris del món.

La Templanza es presenta com un drama d’època ambientat a la segona meitat del segle XIX que ha tingut una modificaci­ó respecte a la novel·la per explicar paral·lelament les vides dels seus protagonis­tes fins que els seus camins es creuen. Ells són Mauro Larrea (Rafael Novoa) i Soledad Montalvo (Leonor Watling), un home i una dona que coneixen el que és tenir un imperi i perdre’l i que, després d’enfrontar-se a moltes adversitat­s, descobreix­en que el destí els tenia guardada una segona oportunita­t.

L’esdevenir de la seva història discorre per les mines de plata mexicanes, els elegants salons de l’alta societat londinenca, la Cuba en què es negocia amb esclaus i un pròsper Jerez de la Frontera (Cadis), on es troben els millors cellers. Llocs tots ells recreats amb detall a localitzac­ions de Jerez de la Frontera, Cadis, Tenerife, Madrid, Toledo i Dublín. «Estem davant un producte que té tots els ingredient­s necessaris perquè funcioni. Més enllà que pugui ser un èxit o no, hi ha la seva qualitat», assegura Rafael Novoa, un atractiu actor colombià amb una dilatada carrera a la televisió del seu país, per a qui el paper de Mauro és el seu primer treball a Espanya.

Leonor Watling dona vida a una dona forta, que després de viure un matrimoni feliç a Londres, s’endinsa a travessar oceans a la recerca de la prosperita­t i topa amb el Mauro, cosa que la farà debatre’s entre el deure i l’amor. «En una època en què la dona no tenia veu, troba la seva», explica Watling. Juana Acosta també es fica a la pell d’una dona forta (Carola Gorostiza). I molt manipulado­ra. «El seu marit mai la va estimar i està perseguint ser estimada. I com no ho aconseguei­x, li toca buscar-se la vida. Però és una dona lliure, capaç de saltar-se les regles», afirma l’actriu colombiana establerta a Espanya, que per al seu paper ha hagut d’adoptar un accent mexicà.

Un altre dels personatge­s secundaris amb gran pes a la sèrie és el de Santos Ossos, el criat de Larrea, que interpreta el mexicà Raúl Briones.

Per a l’actor aquesta també és la seva primera experiènci­a a Espanya. «Santos és analfabet, però té la saviesa del camp. Està en deute amb el seu senyor, que el va salvar, i per això es converteix en el seu fidel servent», explica. La ficció compta amb el beneplàcit de l’autora de la novel·la en què es basa, María Dueñas, una cosa que no sempre és habitual. «És una sèrie molt bonica en tots els sentits», assegura l’escriptora. «La meva obra ha sigut tractada amb un enorme respecte, perquè la seva ànima i la seva essència es mantinguin vives. S’ha treballat amb rigor, respecte, admiració i per això estic encantada», conclou la novel·lista.

n

 ?? Amazon Prime Video ?? Leonor Watling en una seqüència de ‘La Templanza’, la nova sèrie original d’Amazon Prime Video basada en la novel·la homònima de María Dueñas.
Amazon Prime Video Leonor Watling en una seqüència de ‘La Templanza’, la nova sèrie original d’Amazon Prime Video basada en la novel·la homònima de María Dueñas.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain