El Periódico - Català

L’efecte bumerang del cas Rocío

Telecinco gestiona amb tensió el gir social que ha adquirit el documental. Hi ha una clara línia vermella: no molestar els anunciants

-

Quan Mediaset va començar a preparar el documental sobre Rocío Carrasco, semblava que ho tenia tot per triomfar. Després de la demolidora entrevista de Kiko Rivera en contra de la seva mare, Isabel Pantoja, de nou es comptava amb un gran cop d'efecte en prime time amb un personatge mediàtic que per fi parlava sense embuts després d'anys de silenci.

Els resultats d'audiència van ser excel·lents. Gairebé 4 milions d'espectador­s, cosa que representa un 33% dels espectador­s que estaven veient la televisió en aquella franja horària, i el rècord de recaptació publicitàr­ia des de principis d'any.

No obstant, la jugada se'ls podria girar finalment en contra. Perquè el conflicte entre la filla de Rocío Jurado i el pare dels seus fills no és un contingut més de Sálvame. Es tracta d'una història que ha traspassat la frontera de la premsa del cor i s'ha convertit en un debat social sobre la violència de gènere.

D'una banda, Rocío Carrasco, que molts reconeixen com una dona maltractad­a. Per l'altra, Antonio David Flores, que té pocs defensors, fins i tot a la mateixa cadena, a la qual ja s'acusa d'haverlo castigat injustamen­t amb l'acomiadame­nt sense haver-lo deixat pronunciar-se després del contundent documental.

El cert és que Mediaset no va calibrar bé les conseqüènc­ies que el debat sobre els suposats maltractam­ents a Rocío Carrasco podia desencaden­ar. La seva gestió de la situació abans de l'estrena ha sigut com a mínim erràtica, ja que, coneixent la naturalesa del material des que fa mesos va iniciar-ne la producció, no va actuar fins després de la seva emissió.

Sabent perfectame­nt el que es diria, va mantenir Antonio David com a col·laborador fins al mateix dia de l'estrena. De fet, els esquers de Jorge Javier Vázquez, especulant amb la seva primera reacció en els següents dies, indicaven que el seu acomiadame­nt no era al full de ruta.

No s'entén com, coneixent perfectame­nt el contingut de Rocío. Contar la verdad para seguir viva, no acordés amb Antonio David un impàs en les seves col·laboracion­s setmanes abans d'estrenarlo, de manera discreta, fins a veure els efectes després de la seva emissió i evitar aquest conflicte.

El soroll mediàtic generat la nit de l'estrena va fer entrar en escena figures polítiques rellevants com Irene Montero, ministra d'Igualtat, o Adriana Lastra, portaveu del PSOE al Congrés, i van saltar totes les alarmes a Fuencarral. A Mediaset hi caben totes les polèmiques. Però únicament hi ha una línia vermella que no es pot traspassar sota cap concepte: molestar els anunciants.

que es repeteixi la campanya de pressió per retirar la publicitat que ja va patir ‘La Noria’

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain