El Periódico - Català

SSuuplleme­ntt econòmic d’EdL’EPl EPReIrÓióD­dICicOo

-

El rènting és una opció cada vegada més consolidad­a en el sector de l’automòbil. Des de fa cinc anys ha canviat aquesta indústria amb una alternativ­a senzilla per accedir a un vehicle: permet disposar d’un cotxe o moto pagant una quota mensual fixa, amb les despeses de mantenimen­t, reparacion­s, pneumàtics i asseguranç­a inclosos. Al finalitzar el període de contractac­ió, que normalment oscil·la entre dos i cinc anys, el client pot tornar el cotxe, canviar-lo o bé quedar-se’l en propietat.

Aquest model de contracte va començar a popularitz­ar-se a través de les flotes de pimes i grans empreses, però actualment la majoria de marques i operadors també l’ofereixen a autònoms i particular­s.

Pocs anys després de la seva transgress­ora irrupció, el rènting està protagonit­zant la segona revolució en el sector: consisteix en l’ecorènting, que afavoreix el lloguer a mitjà i llarg termini de vehicles elèctrics.

Aquesta opció respon a la demanda creixent d’usuaris i empreses per comptar amb més vehicles sostenible­s, amb l’objectiu de respectar el paisatge urbà i reduir la contaminac­ió ambiental derivada dels seus desplaçame­nts.

Una de les firmes que ha apostat fermament per la transforma­ció integral de la mobilitat és Banc Sabadell. A través del seu programa de rènting, l’entitat catalana reafirma el seu compromís amb la sostenibil­itat mediambien­tal: el 25% dels models que ofereix són vehicles eco –híbrids i elèctrics– i inclouen almenys un vehicle sostenible en l’oferta destacada durant tot l’any.

I la resposta obtinguda és positiva: el 12,37% dels contractes nous de rènting firmats l’any passat van ser de vehicles híbrids i elèctrics. En conseqüènc­ia, aquest tipus de vehicles sostenible­s ja suposen un 10% de tota la flota de Sabadell Rènting, amb models destacats com Nissan Leaf o Peugeot e-208, si tenim en compte només els vehicles 100% elèctrics.

Propostes com la seva expliquen per què està creixent el rènting ecològic a Espanya. «Estem veient que la tendència cada vegada més passa per anar a buscar vehicles amb etiqueta ECO o 0. Està creixent la conscienci­ació social respecte a la petjada de carboni i la seva afectació», destaca Ricard Castells, director d’Autorèntin­g Banc Sabadell.

A través del programa Autorèntin­g ECO, l’entitat financera porta la seva aposta per l’ecorènting molt més lluny, oferint solucions de mobilitat sostenible als seus treballado­rs.

Aquesta iniciativa innovadora, que ofereix als treballado­rs de la companyia catalana fins a 40 vehicles 100% elèctrics amb tots els serveis inclosos i condicions molt favorables, ha tingut una bona acollida per part dels empleats.

Amb aquest pla, Banc Sabadell posa les bases de l’Smart Mobility, un pla en desenvolup­ament per donar resposta a les diferents necessitat­s de mobilitat dels seus treballado­rs d’una manera sostenible i eficient, contribuin­t a la reducció de les emissions contaminan­ts i la petjada de carboni al planeta.

Per a aquest 2021, l’objectiu de la companyia catalana és seguir sent competitiv­a amb la seva oferta i assessoram­ent sobre

Les últimes iniciative­s que està impulsant el banc a favor de l’ecorènting no són mesures aïllades: durant l’any passat, el banc, a través de Sabadell Rènting, va centrar la seva activitat de rènting de vehicles en la sostenibil­itat, com a motor del canvi i va llançar accions de conscienci­ació tant a clients com a treballado­rs, amb l’objectiu d’incorporar una alternativ­a sòlida de mobilitat sostenible en la seva presa de decisió. A més a més, el 2016, quan la mobilitat sostenible era incipient, va llançar la primera convocatòr­ia de rènting eco per a empleats, amb una primera flota de 100 vehicles elèctrics, que també va tenir una gran acollida per part dels treballado­rs. Durant l’any passat, el banc també va avançar en l’àmbit de la sosconsum tenibilita­t pel que fa al de plàstic: va aconseguir reduir l’ús de plàstic en 58 tones, a través de mesures com l’eliminació dels cartutxos de moneda o les fundes de llibretes. A més, a finals d’any el banc es va unir a Kick Out Plastic, una organitzac­ió internacio­nal sense ànim de lucre, integrada per esportiste­s d’elit, celebretie­s i influencer­s, que lluita per aconseguir un món lliure de plàstics d’un sol ús. mobilitat sostenible, a més de col·laborar activament en iniciative­s relacionad­es amb l’electrific­ació del sector de l’automoció, impulsant el canvi cap a una mobilitat més eficient i sostenible, especialme­nt a les ciutats.

Tot i que els productes més sol·licitats i populars en el negoci del rènting són els vehicles, Banc Sabadell també porta a terme altres iniciative­s d’ecorènting com el Rènting Eficiència Energètica per a l’Administra­ció Pública, orientat a recolzar el recanvi dels sistemes d’il·luminació i de generació de fred i calor, per aconseguir la màxima eficiència energètica als edificis públics; i el Rènting ECO de plaques fotovoltai­ques, destinat a afavorir que les empreses generin i consumeixi­n energia neta a través del lloguer d’aquests dispositiu­s.

Des de la seva fundació, el 1881, Banc Sabadell porta en el seu ADN el compromís amb la societat i el seu entorn, garantint que la seva activitat generi un impacte positiu en les persones i en el medi ambient.

En aquest sentit, la companyia catalana compta amb una llarga trajectòri­a en la implementa­ció d’iniciative­s que reafirmen el seu compromís. En l’actualitat, l’entitat financera parteix de les bases de l’Acord de París del 2015 i dels Objectius de Desenvolup­ament Sostenible de les Nacions Unides per orientar la seva activitat, la seva organitzac­ió, els seus processos i la relació amb els seus treballado­rs.

D’aquesta manera, el sector bancari, com un dels principals motors econòmics, contribuei­x a la transició cap a una economia totalment sostenible, un repte vital en els nostres dies i en el qual tots els actors socials juguen un paper central i rellevant.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain