El Periódico - Català

Sánchez no exclou acords a Madrid més enllà de Podem

El president presenta el candidat socialista Ángel Gabilondo com algú que és «capaç de pactar amb les dues mans»

- J. J. F.

Pedro Sánchez no ha exclòs acords més enllà de Podem a la Comunitat de Madrid si amb això s’evita «que Madrid sigui ostatge de la dreta extrema i la ultradreta». El president del Govern, a l’acte de presentaci­ó de la candidatur­a d’Ángel Gabilondo a la presidènci­a de la comunitat, ha deixat la porta oberta a pactes multicolor per als dos anys de legislatur­a que queden a la comunitat autònoma. En clara al·lusió a Podem, va advertir els socialiste­s: «Hi haurà partits que reclamen una certa puresa esquerrana absoluta, però avui a mi no em sembla que hi hagi un programa més progressis­ta i valent que evitar que Madrid caigui en mans de la coalició ultra».

Sánchez va cridar els votants d’esquerra a conjurar-se contra

la polaritzac­ió i l’extremisme que detecta a la dreta: «Ja no és la foto de la plaça de Colón: el PP i Vox volen formar el Govern de la plaça de Colón el pròxim 4 de maig», va advertir, reiterant-ho: «El que s’està proposant és un cop de volant cap a la ultradreta enmig de la pitjor emergència econòmica sanitària i social dels últims cent anys de la història de la humanitat».

No reconèixer-se

El líder del PSOE va convidar a tancar files per evitar que es faci possible «la notícia que Madrid sigui la primera regió d’Europa governada pels ultres». Sánchez, que es va definir com un «madrileny orgullós», creu que «Madrid no s’ho mereix, perquè Madrid no és així, Madrid no és això. Hi ha

molta gent que mira a la Puerta del Sol i no es reconeix».

I, com recordant la necessitat d’arribar a acords a esquerra i dreta, va incloure aquesta frase entre les definicion­s que va fer del candidat i exministre Ángel Gabilondo: «És capaç de pactar amb les dues mans, sense renunciar als seus principis progressis­tes». Pedro Sánchez va detallar la clau dels pactes a què podria accedir el PSOE a Madrid segons sigui la conjuntura, un «escenari d’acords de govern amb altres forces polítiques madrilenye­s basat en un principi fonamental, i és el rebuig de qualsevol política extremista que contribuei­xi al bloqueig i la polaritzac­ió», perquè, va animar, «Madrid no pot representa­r un enfrontame­nt perpetu».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain