El Periódico - Català

De restaurant­s a museus i racons nous

-

RESTAURANT­S DE COSTA

Tingueu el pla que tingueu per Setmana Santa, segur que el que us proposem serà complicat de millorar. Una taula davant el Mediterran­i. Plats suculents. Brisa. Solet a la cara. En aquests cinc bons restaurant­s a la costa catalana amb vistes al mar. De nord a sud i de sud a nord, aquesta és la nostra selecció. Millor que reserveu amb temps perquè aquests establimen­ts estan cobejadíss­ims, i això que no són cars.

Nova Devimar

Poques terrasses més panoràmiqu­es trobaràs que la de la marisque- ria Nova Devimar, amb espectacul­ars vistes sobre la ba- dia del Fangar. Atenció als seus menús d’entre 25 i 40 euros amb plats mariners. Si prefe- riu anar de tapes, no s’han de deixar passar les ostres ni les navalles. Un restaurant ideal per posar la cirereta a una escapada al delta de l’Ebre. Obren de divendres diumenge, de les 10.00 fins a les 17.00 hores, i també dilluns de Pasqua.

Pic Nic

Pic Nic és un referent a Sitges per dues coses. Pel seu arròs de carxofes i popets i per la seva sala vidrada sobre la platja. Aquest arrossàs el podeu demanar com a plat principal del menú degustació, que costa 39,85 i que també inclou cinc entrants, postres i beguda.

L’Estupendu

A qui li agradi el rotllo urbà o, simplement, hagi hagut de quedar-se a la ciutat, sempre pot sortir de la capital i sortir al passeig marítim de Badalona davant l’estació de Renfe. Una passejada pels voltants del pont del Petroli, una foto amb la simpàtica estàtua de l’homínid que hi ha davant la fàbrica d’ Anís del Mono, i a menjar un arrosset a L’Estupendu, que ocupa els antics banys Plenamar.

Far Nomo

Difícil –o impossi- ble– trobar un restaurant a la Costa Brava que estigui a tants metres sobre el nivell del mar, a 168 per ser exactes. De fet, està ubicat al far de Sant Sebastià, guia per a qui navega entre les costes de Llafranc i Tamariu.

Toc al Mar

Toc al Mar és més que un xiringuito de platja. Perquè la d’Aiguablava no és una platja qualsevol ni Toc al Mar és un xiringuito qualsevol. La panoràmica de postal d’aquesta cala marida a la perfecció amb els extraordin­aris plats que surten de la cuina. A Begur.

AMB MASCOTA

El temps d’oci permet sortir a passejar a les nostres mascotes més enllà del parc que sol freqüentar en aquests temps de restriccio­ns i amb un llarg confinamen­t al darrere.

Badia dels Alfacs

Si busques un lloc on disfrutar al cos- tat de la teva mascota a l’aire lliure, podràs realitzar una visita al parc nacional del delta de l’Ebre i realitzar un recorregut al costat del teu gos. Tens rutes en caiac per la badia dels Alfacs, o creuers pel riu amb què descobrir la unió de l’Ebre i el mar. A més, just davant l’embarcador, al restaurant Lo Transborda­dor Olmos compten amb un saló especial per poder menjar acompanyat­s de les nostres mascotes.

Montseny

Per als qui prefereixi­n moure’s a prop de Barcelona i disfrutar de les seves mascotes a l’entorn natural, el Parc Natural del Montseny s’erigeix com la gran alternativ­a. En aquest espai declarat Reserva de la Biosfera poden córrer lliurement per les més de 30.000 hectàrees i banyar-se a l’emblemàtic entorn del Pantà de Santa Fe.

Parc d’ Aigüestort­es

Lleida és una província plena de localitats amb encant i de paratges naturals perfectes per als amants de la naturalesa i els animals com el Pi

rineu, Parc Nacional d’Aigüestort­es i l’Estany de Sant Maurici. Molts d’aquests paratges acullen rutes perfectes per fer en companyia dels nostres peluts com el Camí del Bons Homes. En aquest cas és una ruta turística de 189km que uneix el Santuari de Queralt a Berga amb el Castell de Montségur a Ariège, França, i en la qual trobaràs allotjamen­ts a totes les etapes del camí que permeten l’entrada d’animals.

MÚSICA

El Festival de Pasqua de Cervera, que se celebrarà fins al 4 d’abril, oferirà en la present edició un total d’11 produccion­s musicals diferents que es traduiran en 15 concerts repartits durant sis dies per diferents espais de la ciutat. A més de l’actuació d’El Quartet Casals, el festival organitza activitats paral·leles i actuacions com les de Carles Marigó i Jaume Sangrà, Júlia Farrés i Daniel Blanch, Locus Desperatus, Juanco-Monge Quartet, Anna Puig i Jordi Castellà, Àlex Garrobé, Symbio- tic Duo, Companyia Xuriach i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana amb Xavier Puig.

MUSEUS Dalí

Els tres Museus Dalí, ubicats a Figueres, Púbol i Portlligat (Girona), han reobert les seves portes. Fins al 5 d’abril, els tres centres obriran cada dia, i del 7 d’abril al 31 de maig ho faran de dimecres a diumenge. Al Teatre-Museu de Figueres es pot veure l’exposició Dalí: ¡el surrealism­e soc jo!, que mostra 12 obres clau del període surrealist­a de l’artista i a la qual s’han afegit cinc noves obres, poc conegudes, de la sèrie Memories of Surrealism, una edició limitada d’obra gràfica datada el 1971.

Montserrat

El Museu de Montserrat reobrirà les seves portes els dies 2, 3 i 4 d’abril (de Di- vendres Sant a Diumenge de Pasqua), de 10 a 14 h. Durant aquests tres dies, a més de la col·lecció permanent, el visitant podrà disfru- tar de les dues exposicion­s tempo- rals : Palimpsest: allò subjacent, una mostra retrospect­iva sobre els temes més rellevants d’Àlex de Fluvià (19662015), com la incertesa, la dualitat, la contradicc­ió i l’esperança; i Memòria, de Jordi Isern (1962), amb prop de 150 obres.

Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de Gramenet (Barce- lonès) acull a Can Sisteré (Sala B) la mostra Rosalía Mulero. 60 anys als escenaris, un recorregut pel context cultural, la biografia, la formació i la trajectòri­a profession­al de la coneguda bailaora colomen- ca. L’exposició té com a fil conductor el text de la flamencòlo­ga María Jesús Castro Martín que situa l’espectador a l’època daurada del ball a Catalunya; la precocitat de Rosalía fa que amb sis anys comenci a interessar-se per la dansa, iniciï la seva formació i una interminab­le llista d’actuacions de caràcter local, nacional i internacio­nal.

L’Hospitalet

L’artista Andrea Leria exposa a la Fundació ArranzBrav­o de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) una recopilaci­ó d’obres on estan presents la memòria, les impression­s familiars, els records i els espais d’infantesa que han condiciona­t i construït la seva identitat. central per a la consolidac­ió del seu univers artístic. Entra també en contacte amb un important arxiu familiar format per cartes, postals, fotografie­s i diapositiv­es familiars que li han permès construir l’exposició Narratives tàcites.

TEATRE La Passió

La Passió d’Olesa de Montserrat s’adapta a la situació actual marcada per la Covid amb una aposta doble: incentivar que l’espectador vagi al teatre de La Passió de Olesa

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain