El Periódico - Català

Alliberats timó i hèlices del vaixell del canal de Suez

> Fracassa el nou intent de reflotar el vaixell encallat aprofitant la marea alta

- EL PERIÓDICO

Els equips de salvament van aconseguir alliberar el timó i les hèlixs de l’Ever Given, el portaconte­nidors encallat al canal de Suez, segons va comunicar ahir una de les empreses que opera al pas, mentre l’autoritat gestora de la via marítima indicava que continuave­n dragant terra per alliberar el buc. Durant la nit de dissabte a diumenge va fracassar un nou intent de reflotar el vaixell aprofitant la marea alta, però ahir al matí «es va informar que el timó i les hèlixs estaven alliberade­s», van informar a la seva pàgina web la firma de serveis marítims Gulf Agency Company (GAC), amb seu a Dubai i que opera al canal. No obstant, GAC, que va citar a l’Autoritat del Canal de Suez, va assegurar que «la proa del barco està encara enfonsada a la vora del canal» i que s’havia produït un «lleuger moviment lateral», informa Efe.

24 hores al dia

Per part seva, l’Autoritat del Canal va emetre un comunicat en el qual no feia referència a aquests avenços i assenyalav­a que, segons el seu cap, Osama Rabie, s’havien dragat ja 27.000 metres cúbics de sorra de la part de la vora on hi ha encallada la proa del barco, arribant a una profundita­t de 18 metres. Rabie va afirmar que continuari­en els treballs per desencalla­r el portaconte­nidors les 24 hores del dia i que es realitzari­en «treballs de dragatge durant el dia i maniobres de tracció de l’Ever Given per part dels remolcador­s en els moments compatible­s amb condicions de les marees».

Segons Rabie, estan participan­t 12 remolcador­s en els intents per reflotar el vaixell, un portaconte­nidors gegant de 400 metres d’eslora i una capacitat de càrrega de 224.000 tones.

L’Autoritat del Canal de Suez havia assegurat divendres que en aquell moment els treballs per desencalla­r l’Ever Given havien avançat un 87%, tot i que dissabte, durant una roda de premsa, Rabie va admetre que no podia estimar quan estaria alliberat aquest pas marítim pel qual navega el 10% del comerç a nivell mundial i el 25% dels contenidor­s de mercaderie­s.

n

 ?? Autoritat del Canal de Suez / Efe ?? L’‘Ever Given’, encallat al canal de Suez, ahir.
Autoritat del Canal de Suez / Efe L’‘Ever Given’, encallat al canal de Suez, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain