El Periódico - Català

La nova CaixaBank s’estrena avui a la borsa després d’absorbir Bankia

> L’entitat posa al mercat aquest dilluns 2.079 milions de nous títols El > grup llança la primera campanya institucio­nal després de la unió

- PABLO ALLENDESAL­AZAR

Després d’un cap de setmana amb la col·locació del logo als edificis més emblemàtic­s, com el de Torre Bankia a l’epicentre financer de Madid, la nova CaixaBank es posa a caminar avui en borsa. Les accions de Bankia van cotitzar divendres per última vegada, el mateix dia en què la fusió es va fer jurídicame­nt efectiva a l’inscriure’s l’escriptura de l’operació al Registre Mercantil de València, ciutat on hi ha la seu social del grup d’origen català. Les borses acolliran a partir d’aquest dilluns la negociació de les 2.079.209.002 noves accions de CaixaBank que rebran els propietari­s de la ja extinta entitat nacionalit­zada, hereva de Caixa Madrid, Bancaja i altres noves entitats d’estalvi menors.

Segons l’anunci de bescanvi d’accions, Iberclear –la firma encarregad­a del registre de valors a la borsa espanyola– determinar­à demà les «posicions de Bankia a bescanviar per accions» del nou banc. «Per recollir més informació sobre el moment en què les accions entregades en bescanvi estaran a la seva disposició, cada accionista de Bankia haurà de consultar a l’entitat o entitats participan­ts en Iberclear que siguin dipositàri­es de les seves accions de Bankia», recomanen.

Les accions

Els accioniste­s de l’entitat nacionalit­zada rebran per cada una de les seves accions 0,6845 dels nous títols de CaixaBank. És a dir, si en tenen 1.000 de Bankia, n’obtindran 684. Pot passar que, una vegada realitzat el bescanvi, encara els quedin un nombre de títols de Bankia menor al que dona dret al bescanvi. En aquest cas, se’ls abonarà en efectiu el seu valor, calculat com la mitjana de les tres últimes sessions borsàries.

Les accions de CaixaBank van tancar divendres en borsa a 2,611 euros, després de pujar un 2,47%. El dia abans que s’anunciés la fusió a principis de setembre cotitzaven a

1,816 euros i, per tant, des d’aleshores s’han revaloritz­at un 43,7%. Des de començamen­t d’any s’han revaloritz­at un 24,3%, la tercera pujada més gran d’entre els vuit bancs cotitzats espanyols (per darrere de les de Bankinter i Sabadell) i molt per sobre del 5,3% del conjunt de l’Ibex 35. CaixaBank preveu unes sinergies de 1.000 milions d’euros a l’any (770 milions de menys despeses i la resta de més ingressos).

Alhora de la seva estrena en borsa, CaixaBank llançarà avui la seva primera campanya institucio­nal de publicitat després de culminar la seva fusió amb Bankia. Amb el lema «Ser els primers a estar amb tu», remarca el lideratge que li atorga un volum d’actius de 623.800 milions, prop de 20 milions de clients i la xarxa d’oficines

El banc d’origen català acumula la tercera alça més gran del sector aquest any, amb un 24,3%

més extensa i especialit­zada del sector, amb presència en uns 2.200 municipis. El nou grup s’ha fet amb la primera posició en la quota de mercat en dipòsits (24%), crèdits (26%) i estalvi a llarg termini (29%), que inclou les asseguranc­es d’estalvi, els fons d’inversió i els plans de pensions.

La frenètica activitat d’integració seguirà amb el primer consell d’administra­ció demà per designar José Ignacio Goirigolza­rri president i ratificar el conseller delegat, Gonzalo Gortázar.

 ?? El Periódico ?? La Torre KIO de Madrid, ahir, ja amb el rètol de CaixaBank.
El Periódico La Torre KIO de Madrid, ahir, ja amb el rètol de CaixaBank.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain