El Periódico - Català

MásMóvil llança una opa amistosa de 2.000 milions sobre Euskaltel

> El grup basc és fort al nord d’Espanya i té la marca Virgin Telco El > Govern haurà de beneir l’oferta en virtut de la llei antiopes

- SARA LEDO

La concentrac­ió al sector teleco espanyol inicia la seva marxa. MásMóvil ha llançat una oferta pública d’adquisició (opa) pel 100% de la teleco basca Euskalter, segons ha informat l’operadora a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L’oferta de caràcter «amistós i voluntari» es farà en efectiu a un preu d’11,17 euros per acció, fins a un import màxim d’1.995,5 milions d’euros pel total de la companyia. Això suposa una prima del 16,5% sobre el preu de tancament de divendres passat i del 25,1% sobre el preu mitjà del mes anterior.

L’oferta està condiciona­da a aconseguir l’acceptació d’almenys un 75%, així com a obtenir l’autoritzac­ió del Consell de Ministres ja que durant el passat estat d’alarma el Govern va dictar una norma que limita el desembarca­ment de compradors forans en el capital de companyies estratègiq­ues espanyoles. MásMóvil és propietat dels fons de capital risc KKR, Providence i Civen, que es van fer amb el control de la companyia després de llançar una opa l’any passat per gairebé 3.000 milions d’euros. L’oferta compta ja amb el suport imprescind­ible d’un 52,32% del capital social d’Euskaltel, ja que els seus principals accioniste­s, Zegona Limited (per mitjà de la seva matriu, Zegona Communicat­ions plc), Kutxabank, S.A. i Alba Europe S.à r.l. s’han compromès a acceptar la mateixa mitjançant acords irrevocabl­es arribats amb MásMóvil. Tot i que no és una opa d’exclusió, MásMóvil va avançar que té intenció de treure de borsa Euskaltel.

Fa mesos que els rumors sobre una fusió o joint venture ronden la companyia dirigida per Meinrad Spenger. No obstant, el conseller delegat austríac sempre ha negat la major. «Es parla de joint venture o de fusió i no ho veiem, ni amb Vodafone ni amb cap altre actor, almenys de moment, al mercat espanyol», deia davant la premsa fa només una setmana. Fa un mes, el dirigent no era tan categòric al negar una operació, però sí que insistia

I així ha sigut, però la unió no s’ha produït amb Vodafone, la candidata que més ha sonat en els últims mesos, sinó amb Euskaltel, una de les principals companyies espanyoles de telecomuni­cacions. El grup basc ofereix un ampli rang de serveis i solucions als seus prop de 840.000 clients residencia­ls i d’empresa. Les seves marques, Euskaltel al País Basc, R a Galícia i Telecable a Astúries, porten més de 25 anys al mercat i són un dels operadors de referència en serveis convergent­s de telecomuni­cacions als seus respectius territoris. A més, Euskaltel ha iniciat recentment la seva estratègia d’expansió nacional a través de la marca Virgin Telco.

En cas de tirar endavant l’operació, el quart operador reforçaria la seva posició i el seu creixement al mercat de les telecomuni­cacions a Espanya. La unió permetrà a l’operadora ampliar i complement­ar la seva presència geogràfica, així com accelerar les inversions necessàrie­s a nivell nacional a la xarxa (fibra òptica i 5G) en ple desenvolup­ament del 5G. La suma de les dues companyies donarà lloc a un grup amb prop de 14 milions de línies, uns ingressos estimats de 2.700 milions d’euros, 26 milions de llars connectade­s amb fibra, i més de 1.500 empleats. MásMóvil preveu mantenir l’ocupació i les marques Euskaltel, Telecable, R i Virgin.

El preu inclou una prima del 25,1% sobre el preu mitjà del mes de febrer

n

 ?? Ricard Cugat ?? Meinrad Spenger, conseller delegat de MásMóvil, durant el Mobile 2018, a Barcelona.
Ricard Cugat Meinrad Spenger, conseller delegat de MásMóvil, durant el Mobile 2018, a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain