El Periódico - Català

Salten espurnes a Bahrain però torna a guanyar Hamilton

El vigent campió va superar en un final d’infart Verstappen, que va perdre la batalla estratègic­a. Sainz va ser vuitè i va sumar els primers punts i Alonso va haver d’abandonar.

- JOSEP VIAPLANA

L’espectacul­ar lluita entre Lewis Hamilton, que va aconseguir la 96a victòria de la seva carrera esportiva, i Max Verstappen ens va mantenir en suspens durant un impression­ant GP de Bahrain, el primer dels 23 grans premis previstos per aquesta temporada, la més llarga de la història. La igualtat entre Mercedes i Red Bull va ser tan gran al llarg del cap de setmana que la victòria es va dirimir en l’estratègia, en què els campions van estar més encertats, però també entre dos grans pilots que van donar una autèntica lliçó de pilotatge.

Aquest campionat es presenta molt més obert, competit i igualat i en el primer envit s’han complert tots els pronòstics. Verstappen, que dissabte va sumar la quarta pole de la seva carrera, va liderar la prova des que es van apagar els semàfors i es va mantenir al capdavant fins a la primera parada a box. Mercedes va sorprendre Red

Bull en l’estratègia, guanyant la partida en les dues primeres parades, agafant la iniciativa amb Hamilton, però Max Verstappen mai es va donar per vençut i va buscar la primera victòria de l’any.

Un problema al segon pitstop de Bottas, que va completar el podi i va aconseguir la volta ràpida al final, va impedir que el finlandès pogués donar un cop de mà al seu company d’equip per aturar Verstappen, que va pressionar Hamilton fins a l’últim revolt de forma espectacul­ar.

La maniobra decisiva va arribar a tres voltes del final, quan Verstappen va superar Hamilton, però l’holandès va haver de cedir la posició per haver-lo passat amb les quatre rodes per fora dels límits permesos, que li hagués significat una sanció de 5 segons. Llavors es va quedar sense bateria i va passar més d’una volta per tornar a tenir tota l’energia disponible. Les 745 mil·lèsimes que els separaven al final parlen per si soles. Va ser un aperitiu del que se’ns acosta. (Mercedes) 1h. 32 min. 03.897 segs.

a 0.745 segs.

(Mercedes) a 37.383 segs.

(McLaren) a 46.466 segs.

(Red Bull) 1h. 31 min. 06.970 segs.

a 59.090 segs.

(Red Bull)

(Ferrari)

L’arrencada de la temporada va ser espectacul­ar, tant per la batalla entre Hamilton i Verstappen, com per la lluita per aconseguir els primers punts de l’any. Les ànsies van poder amb els pilots a les primeres voltes amb una sortida avortada al parar-se el cotxe de Checo Pérez, la presència d’un safety car per un espectacul­ar accident de Nikita Mazepin i un altre virtual safety car a la volta 4.

Cal destacar la quarta plaça de Lando Norris, que continua creixent molt ràpid, la cinquena de Checo Pérez després de sortir l’últim i la sisena de Charles Leclerc amb un Ferrari que es veu més competitiu a una volta que en ritme de carrera. Carlos Sainz va acabar vuitè el seu primer gran premi com a rossa, penalitzat per una estratègia que no va ser gaire encertada, però demostrant que pot ser un dels animadors a mesura que vagi agafant confiança amb l’equip i dins l’equip.

Fernando Alonso no va poder completar el gran premi de la seva rentrée a l’F-1 després de dos anys d’absència i va haver d’abandonar a la volta 32 per un problema mecànic als frens. Una llàstima per a un pilot de 39 anys que no està ni de bon tros rovellat. Necessita, això sí, que l’Alpine millori les seves prestacion­s. L’estrena va ser decebedora.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain