El Periódico - Català

«A l’esquerra, ni aigua», reclama Vox a Ayuso per pactar a Madrid

El candidat de Cs, Edmundo Bal, també expressa les seves condicions per a un acord amb el PP: «Polítiques taronges»

- JUAN JOSÉ FERNÁNDEZ

Tant Vox com Ciutadans van expressar ahir les seves condicions per recolzar un hipotètic govern del Partit Popular a Madrid. Vox exigirà una exclusió absoluta de l’esquerra, i, mentre el PSOE li reitera la seva disposició a pactar «amb les dues mans», Ciutadans ha admès la possibilit­at de l’acord amb el PP a canvi de «polítiques taronges».

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, va assegurar que el seu partit només té «una única condició» per recolzar un executiu d’Isabel Díaz Ayuso després del 4 de maig: «A l’esquerra, ni aigua». Ho va afirmar qui també és portaveu de la formació ultra a l’Ajuntament de Madrid a la sortida de la missa del Diumenge de Rams a la catedral de l’Almudena, on va coincidir i parlar amb l’alcalde popular, José Luis Martínez-Almeida, i la vicealcald­essa Begoña Villacís, de Ciutadans. Ortega Smith va anunciar que el seu partit no demanarà càrrecs en un govern madrileny. Això, va dir, «mai s’ha posat sobre la taula» ni, va afegir, ho han demanat en altres comunitats.

«Qui vulgui parlar amb nosaltres ha de saber que mai afavorirem un govern d’extrema esquerra ni llibertici­da», va resumir el número dos de Vox. I va recordar la línia a Andalusia i la capital: «En la nostra primera entrada al Parlament andalús no vam exigir res i ho vam donar tot perquè l’esquerra sortís del Govern. I vam fer el mateix a l’Ajuntament de Madrid».

Gairebé alhora, en una carpa al carrer de Ciutadans, el candidat a la presidènci­a de Madrid Edmundo Bal va admetre que recolzaria el PP a canvi de «polítiques taronges». Bal veu el candidat socialista, Ángel Gabilondo «en un pack amb Podem i Més Podem», i va demanar «que no enganyi», ja que pactarà amb Pablo Iglesias «com va fer al Govern d’Espanya», informa Europa Press.

Advertènci­a d’Ábalos

També pel matí, en un acte del PSOE dedicat a polítiques de vivenda, el ministre José Luis Ábalos, va advertir que «votar el PP és votar Vox; són a la mateixa muntanya». A l’esdevenime­nt, Gabilondo va reiterar la seva disposició a acords no només amb l’esquerra, a «incorporar, amb una mà i una altra, qui vulgui participar en aquest projecte de majories».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain