El Periódico - Català

El PP recorre davant el TC la llei d’educació

> Casado denuncia en una escola concertada que la norma atempta «contra la llibertat»

- EL PERIÓDICO

El PP va presentar ahir, juntament amb Unió del Poble Navarrès (UPN), un recurs d’inconstitu­cionalitat contra la nova llei d’Educació, coneguda com a llei Celaá (LOMLOE). El president popular, Pablo Casado, va argumentar que el text «és un atemptat contra la llibertat», insistint que derogarà la norma si arriba a la Moncloa.

Al costat del president d’UPN, Javier Esparza, Casado va presentar el recurs en un acte que va tenir lloc en una escola concertada, amb la participac­ió de la presidenta de la Confederac­ió de Pares d’Alumnes (COFAPA), Begoña Ladrón de Guevara, i el director del centre, Juan Ramón de la Serna.

El líder dels populars va assegurar que la llei comporta una sèrie de «problemes de llibertat, d’unitat del sistema i de qualitat del mateix» Segons la seva opinió, la llei Celaá és un «atemptat contra la llibertat» d’elecció de centre educatiu, de cara a poder escollir l’ensenyamen­t concertat i l’educació especial per a nens amb discapacit­at.

El president del PP va defensar la «legitimita­t» del seu partit per afirmar que va intentar arribar a un pacte educatiu «des del principi», i va recriminar a l’Executiu de Pedro Sánchez que «no ha pactat amb la comunitat educativa, no ha demanat un informe al Consell d’Estat» i la norma «s’ha tramitat en ple estat d’alarma» per la pandèmia. Va remarcar que no va acceptar que «s’utilitzi» els fills «com a eina d’un projecte d’enginyeria social o de transforma­ció nacionalis­ta d’algunes comunitats».

Setze punts

El PP va contractar el bufet d’advocats Martínez-Echevarría, on treballa l’expresiden­t de Ciutadans Albert Rivera, per recórrer davant el Tribunal Constituci­onal (TC) la llei Celaá, segons van informar a Europa Press fonts populars. El recurs d’inconstitu­cionalitat impugna 16 dels articles de la norma i dues disposicio­ns addicional­s per entendre que vulnera el dret d’elecció d’ensenyamen­t dels pares, discrimina la concertada, l’especial i l’educació per sexe, i «no garanteix» que el castellà sigui llengua vehicular. «Volem garantir que la llengua castellana sigui vehicular a tot Espanya», va remarcar Casado, que també va apuntar que, almenys, un 65% de les matèries troncals han de ser comunes. El text del recurs consta de 90 pàgines.

La llei educativa s’ha convertit en un dels principals camps de batalla dels populars contra l’Executiu del PSOE i Unides Podem. De fet, el mateix president del PP va anunciar que si arriba al Palau de la Moncloa derogarà aquesta llei i tornarà al «sistema anterior».

n

 ?? David Castro ?? Pablo Casado i Javier Esparza, ahir, a Madrid.
David Castro Pablo Casado i Javier Esparza, ahir, a Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain