El Periódico - Català

Alstom contractar­à 750 treballado­rs per un contracte amb Renfe

El grup percebrà 1.400 milions per la producció de 152 trens de rodalies

- GABRIEL UBIETO

El fabricant ferroviari Alstom preveu duplicar la seva actual plantilla a la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) per poder complir amb el contracte per fabricar 152 trens a Renfe, per import de 1.447 milions d’euros. Actualment, a la planta vallesana de l’empresa d’origen francès hi treballen unes 750 persones i la previsió de la direcció és acabar duplicant aquest nombre amb contractac­ions que pretenen estabilitz­ar, tal com expliquen fonts de la companyia. Des dels sindicats, no obstant, desconfien de les projeccion­s fetes des de la direcció –«tant de bo», diuen des del comitè d’empresa– i calculen que finalment el volum de nous llocs de treball serà menor.

Renfe va fer públic a principis de març l’adjudicaci­ó d’un macrocontr­acte per valor de 2.445 milions d’euros, dividit en dos lots que van ser assignats a Alstom Transporte i Stadler Rail Valencia. El més gran va ser el que es va emportar Alstom, que ahir va oficialitz­ar per la seva banda l’acceptació del contracte, i que consisteix en el subministr­ament de 152 trens, d’un i dos pisos, així com el mantenimen­t de 56 i el subministr­ament de peces addicional­s. Tot per un import de 1.447 milions d’euros. L’altre contracte, el de Stadler, és per a la fabricació de 59 trens, per valor de 998 milions d’euros.

Després de l’adjudicaci­ó dels contractes, Alstom ha activat la maquinària per acabar acoblant 152 trens de rodalies per a l’operador públic espanyol. Els treballs de producció, no obstant, no està previst que comencin fins a mitjans del 2022, tal com coincideix­en fonts de l’empresa i els sindicats. I les contractac­ions aniran compassade­s amb aquests ritmes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain