El Periódico - Català

Eroski ven el 50% de la catalana Caprabo a un fons d’inversió

El txec EP Corporate Group compra la meitat del capital de l’ensenya i de les botigues que la firma basca té a les Balears

- EDUARDO LÓPEZ ALONSO

Eroski va anunciar ahir la venda del 50% de l’ensenya dels supermerca­ts Caprabo al fons d’inversió txec EP Corporate Group (EPCG). L’emblemàtic­a marca catalana, venuda el 2007 al grup basc, passarà a tenir un 50% del capital a mans txeques. El grup basc buscava un soci financer des de finals del 2019 per tal d’enfortir l’estructura de capital i afrontar les inversions fetes els últims anys. L’operació s’ha plasmat en l’entrada en el capital de la societat Supratuc 2020, que engloba negocis d’Eroski a Catalunya i les Balears, unes 300 botigues i més de 8.200 treballado­rs.

L’operació posa fi a un veritable culebró de rumors, pressions i negociacio­ns diverses. El grup Bon Preu va ser un dels aspirants a la compra i en alguns fòrums es

va arribar a especular amb inversions de l’ordre dels 250 milions d’euros. Caprabo tenia previst obrir una dotzena de botigues aquest any i s’espera que aquesta xifra fins i tot augmenti amb la injecció de recursos.

EPCG, amb seu a Praga i controlat per Daniel Křetínský, té uns ingressos anuals de més de 10.000 milions d’euros i participac­ions en energia, infraestru­ctures i ensenyes com Metro, Casino Guichard Perrachon i la britànica Sainsbury’s.

Caprabo havia de fer front al pagament d’un deute bancari per 310 milions d’euros a finals de desembre. La firma ha tornat un total de 1.883 milions d’euros en deute entre el 2009 i el 2019. L’entrada de capital a Caprabo obre noves expectativ­es.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain