El Periódico - Català

La coalició continua encallada en la regulació dels lloguers

Els dos socis segueixen encara molt allunyats i els morats > acusen el PSOE de «resistir-se a complir l’acord firmat»

- M. A. R.

Madrid

Les negociacio­ns entre el PSOE i Unides Podem per regular els lloguers no avancen. Socialiste­s i morats van mantenir ahir una nova reunió per desencalla­r la futura llei de vivenda, però cap dels socis de la coalició afluixa. El partit de Pablo Iglesias segueix obstinat a posar un límit als preus del lloguer als mercats, mentre que els socialiste­s no estan disposats a anar més enllà d’oferir incentius fiscals a aquells propietari­s que rebaixin la quantia dels immobles.

La trobada d’ahir, protagonit­zada per la futura ministra de Drets Socials, Ione Belarra, per part d’Unides Podem, i el secretari general d’Agenda Urbana i

Vivenda, David Lucas, en representa­ció del PSOE, va tornar a deixar clar que els dos partits tenen posicions molt diferents i, almenys de moment, incompatib­les entorn de la vivenda. Després de la cita, fonts morades van acusar els seus socis de «resistir-se a complir l’acord de coalició que van firmar Iglesias» i Pedro Sánchez.

Unides Podem va rebutjar novament

oferir suculents incentius fiscals als propietari­s que abaixin el preu dels seus lloguers perquè asseguren que no hi ha dades que «avalin que aquesta mesura antisocial pugui repercutir en una baixada de preus del lloguer» i que aquesta proposta suposa alinear-se amb les tesis del PP.

Els avanços

Segons les mateixes fonts, sí que hi va haver avanços en la negociació sobre els mecanismes per mobilitzar la vivenda buida i paralitzar els desnonamen­ts, tot i que res definitiu. Abans de la reunió, la coportaveu de Podem Isa Serra va assenyalar que el 4-M no pot ser un obstacle per a un acord. La futura llei de vivenda, va dir, ha «de parar els peus als fons voltor».

 ?? David Castro ?? Ione Belarra.
David Castro Ione Belarra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain