El Periódico - Català

L’Audiència confirma el processame­nt de Gordó pel cas del 3%

-

La sala penal de l’Audiència Nacional rebutja els recursos de l’exgerent de CDC Germà Gordó i de l’extint partit i el seu hereu, el PDeCAT, contra la interlocut­òria del jutge José de la Mata en què proposava jutjar-los pel cas del 3%, sobre el suposat finançamen­t irregular de la formació a través de licitacion­s d’obra pública.

Els magistrats de la secció quarta de la sala penal destaquen que existeixen indicis de la participac­ió delictiva de les persones investigad­es i que la seva definitiva responsabi­litat en els fets es dirimirà al correspone­nt judici oral, va informar Europa Press.

La sala ja ha resolt prop d’una trentena de recursos contra la interlocut­òria dictada el 30 de juliol per De la Mata, que va proposar jutjar 31 persones físiques i 16 de jurídiques per delictes d’organitzac­ió criminal, frau a les administra­cions públiques, suborn, tràfic d’influèncie­s i blanqueig de capitals. Encara estan pendents de resoldre uns altres set recursos.

Conclusion­s «raonables»

L’Audiència Nacional recorda que dirigents de CDC «suposadame­nt es van concertar amb «càrrecs públics i funcionari­s» i amb «empresaris que es presentave­n a la licitació» d’obres. Gordó es va queixar de l’«arbitrarie­tat» del jutge, a la qual cosa la sala penal respon que les conclusion­s de De la Mata són «raonables».

 ?? Europa Press ?? Germà Gordó.
Europa Press Germà Gordó.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain