El Periódico - Català

L’Advocacia de l’Estat veu reparat el dany econòmic del procés

> Els serveis jurídics rebutgen posicionar-se sobre els indults als presos de l’1-O per ser «una decisió que només competeix al Govern»

- MIGUEL ÁNGEL RODRÍGUEZ

L’Advocacia de l’Estat evita posicionar-se sobre la concessió dels indults als líders del procés. En un informe dirigit al Tribunal Suprem (TS) s’explica que l’òrgan, com a part de l’Administra­ció General de l’Estat, no es pot manifestar sobre aquesta qüestió ja que seria avançar el posicionam­ent final del Govern. No obstant, al document remès al TS sí que destaca que s’ha reparat el dany econòmic lligat al delicte de malversaci­ó pel qual van ser condemnats alguns dels polítics catalans presos.

L’advocada de l’Estat Rosa María Seoane, en la conclusió de l’ofici remès al Suprem, no es decanta ni a favor ni en contra de la concessió de la mesura de gràcia. Per a això, s’empara en «la personalit­at jurídica única de l’Administra­ció General de l’Estat», de la qual formen part tant l’Advocacia de l’Estat com el Govern. Segons sosté Seoane, al posicionar-se sobre aquesta matèria «s’estaria anticipant o determinan­t el sentit d’una decisió que només competeix al Govern».

La Sala del Tribunal Suprem va sol·licitar aquest informe de l’Advocacia de l’Estat a finals de gener perquè valorés la petició d’indult realitzada respecte als 12 condemnats. A més, el TS compta ja amb un informe de la fiscalia que s’oposa a la concessió de la mesura de gràcia a causa de la gravetat

Considera reparat el dany econòmic una vegada que s’han dipositat 4,1 milions d’euros al Tribunal de Comptes. Així, només entra a analitzar les peticions d’indult per a l’exvicepres­ident Oriol Junqueras i els exconselle­rs Raül Romeva, Dolors Bassa i Jordi Turull; la resta van ser absolts del delicte de malversaci­ó.

L’Advocacia crida l’atenció sobre un fet determinan­t al valorar la concessió de l’indult, la reparació del dany econòmic relacionat amb la condemna per malversaci­ó. I és que l’Advocacia va demanar al TS que en la seva decisió sobre els indults tingués en compte els diners malversats i si s’ha rescabalat l’Estat del perjudici.

n

 ?? Jordi Cotrina ?? L’exvicepres­ident del Govern Oriol Junqueras, el febrer passat.
Jordi Cotrina L’exvicepres­ident del Govern Oriol Junqueras, el febrer passat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain