El Periódico - Català

Itàlia imposarà quarantene­s de cinc dies a viatgers procedents de la UE

> La mesura durarà fins al dia 6 d’abril Els visitants que entrin > al país hauran de portar una prova negativa de la Covid-19

- ROSSEND DOMÈNECH

Itàlia imposarà una quarantena de cinc dies per a tots els viatgers procedents de la Unió Europea (UE). El ministre de la Salut italià, Roberto Speranza, va firmar ahir una ordre que estableix que, durant i després del pont de Pasqua, els visitants europeus s’hauran de fer una prova negativa anterior al viatge, cinc dies de quarantena i una segona prova. Totes dues poden ser moleculars o d’antígens. Amb el probable objectiu de dissuadir els viatges a l’exterior per les vacances, l’ordre, vàlida fins al 6 d’abril, està aixecant una polseguera nacional.

«No es poden canviar les regles mentre s’està jugant», lamenten la majoria de telenotíci­es del país, adduint que l’últim decret del Govern havia previst només sotmetre’s al dictamen del país visitat i una sola prova per a la tornada. Una quarantena fiduciària de 14 dies existia només per als qui procedeixe­n de països de fora de la UE i la de cinc dies que introdueix l’ordenança és considerad­a «com útil només per complicar els viatges». «Així es mata el turisme», acusa la federació nacional hotelera (Federalber­ghi).

«¿Quarantena per a la tornada? Doncs, hi perdem tots», protesta l’associació nacional d’operadors turístics Astoi, en vista dels milers de turistes que estan sortint des de Torí, Milà i dels aeroports del sud cap a les Balears, les Canàries i nord d’Europa.

«És absurd poder anar a Espanya».

«No és possible que estigui prohibida la circulació a Itàlia i que després algú, un cop realitzada una PCR, pugui volar com a turista a les Canàries», lamenta Luca Zaia, president del Vèneto (Venècia), remarcant que per Pasqua els italians «estaran tots confinats a casa seva». «És absurd que un llombard pugui anar a Fuertevent­ura i no a Portofino a passar el pont de Pasqua», protesta Federalber­ghi. Massimo Garavagli, ministre de Turisme, llança pilotes fora i promet que el pròxim estiu «serà millor» que el passat. «Les polèmiques són una demagògia fàcil ja que les persones que surten de viatge són poques i no compten per al turisme italià», diuen des de Fiavet, l’associació nacional d’agències de viatge.

Els protagonis­tes del turisme nacional lamenten que «Espanya s’hagi convertit en la meta privilegia­da de molts turistes, italians però també francesos i alemanys, que es traslladen per eludir les restriccio­ns locals».

La vacunació s’accelera

Les regions amb restriccio­ns denuncien que es pugui anar de vacances a Espanya

Mentre les vacunacion­s comencen a posar-se en marxa d’una manera més ràpida (10 milions amb la primera dosi i tres milions amb totes dues), els hospitals i les ucis estan més saturades que fa un any (més de 3.000 ocupacions) i les defuncions oscil·len diàriament entre les 300 i les 500.

El nou comissari per a l’emergència, el general Francesco Paolo Figliuolo, preveu que si l’arribada de vacunes es manté com van prometre les farmacèuti­ques, a la immunitat de grup s’hi arribarà al setembre. És a dir dos mesos més tard del que s’havia previst.

 ?? Ettore Ferrari / Efe ?? Un perruquer atén una clienta al seu establimen­t de Roma.
Ettore Ferrari / Efe Un perruquer atén una clienta al seu establimen­t de Roma.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain