El Periódico - Català

França tem més restriccio­ns per l’empitjoram­ent de la pandèmia

Està previst que el president Macron es dirigeixi avui a la nació i que anunciï mesures de protecció noves i més dures

- IRENE SAVIO

La pandèmia de coronaviru­s segueix sense donar treva a França, on, amb 4.974 pacients amb Covid19 a reanimació, la tercera onada supera ja la segona. Davant la degradació de la situació sanitària, Emmanuel Macron es podria adreçar als seus conciutada­ns avui. ¿Un nou confinamen­t nacional? ¿Nous departamen­ts sotmesos a «mesures de frenada reforçada»? ¿Mantenir l’statu quo? L’eventual discurs del president francès manté en suspens els francesos.

El mandatari decidirà «en funció de les decisions que es prenguin al Consell de Defensa consagrat a la crisi sanitària [que tindrà lloc] a primera hora [d’avui]», avançava France Info. Un discurs que «li permetria remarcar la coherència de les seves decisions des del gener», segons hauria fet saber una persona pròxima el president a la cadena de ràdio.

Estratègia

Els dies avancen i la tensió hospitalàr­ia augmenta a les zones més afectada per la pandèmia. A aquest ritme, serà obligat «triar als pacients», van alertar 41 metges de cures intensives en una tribuna publicada aquest cap de setmana per

Le Journal du Dimanche. «Tots els indicadors coincideix­en que les mesures actuals són i seran insuficien­ts per invertir ràpidament l’alarmant tendència dels contagis», van reiterar exigint restriccio­ns més contundent­s.

França s’acostaria així a la línia vermella establerta per Macron, segons France Info: «Escollir els pacients» que són atesos o no i renunciar a l’estratègia de «frenar sense confinar».

Mentrestan­t, la situació a les escoles també empitjora. Als 19 departamen­ts sotmesos a un confinamen­t «alleugerit», les escoles es mantenen obertes sota un protocol sanitari reforçat que obliga a tancar les classes quan es detecta un cas de coronaviru­s. El 26 de març, les autoritats van comptabili­tzar 3.256 aules clausurade­s, 1.238 més que una setmana abans.

 ?? Gonzalo Fuentes / Reuters ?? Escolars amb mascaretes en una escola dels voltants de París.
Gonzalo Fuentes / Reuters Escolars amb mascaretes en una escola dels voltants de París.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain