El Periódico - Català

CaixaBank formalitza la designació de Goirigolza­rri

> El nou consell d’administra­ció de l’entitat fusionada nomena el president i fixa junta d’accioniste­s per al 14 de maig

- EL PERIÓDICO

El nou consell d’administra­ció de CaixaBank es va reunir ahir per primera vegada, després d’haver culminat la fusió amb Bankia divendres. En aquesta primera reunió, a València, es va designar José Ignacio Goirigolza­rri com a nou president executiu de CaixaBank. També es va acordar convocar la junta ordinària d’accioniste­s el 14 de maig, a València, tot i que podrà ser seguida pels accioniste­s de manera telemàtica.

El nou consell d’administra­ció del banc està format per 15 membres, dels quals un 60% són independen­ts. La representa­ció de les dones arriba al 40%. Al consell hi ha dos consellers executius i tres de dominicals, en representa­ció dels interessos dels accioniste­s. I nou d’independen­ts (sis provinents de CaixaBank i tres de Bankia) i un conseller extern.

Els dos consellers executius són Goirigolza­rri, expresiden­t de Bankia, i Gonzalo Gortázar, que ja era conseller delegat de CaixaBank. Els tres dominicals són Teresa Santero –en nom del

FROB–, Tomás Muniesa i José Serna, tots dos dominicals de CriteriaCa­ixa. Els nou independen­ts inclouen l’exministra socialista Cristina Garmendia, Amparo Moraleda, María Verónica Fisas, Eduardo Javier Sanchiz, John Shepard, Koro Usarraga, Joaquín Ayuso, Francisco Javier Campo i Eva Castillo. El consell es completa amb Fernando María Costa Duarte Ulrich, extern.

Goirigolza­rri va qualificar de «molt ambiciós» el projecte de fusió, ja que busca liderar la transforma­ció del sector bancari espanyol.

 ?? Miguel Ángel Montesinos ?? Els membres del consell d’administra­ció de CaixaBank, reunit ahir per primera vegada a València.
Miguel Ángel Montesinos Els membres del consell d’administra­ció de CaixaBank, reunit ahir per primera vegada a València.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain