El Periódico - Català

Continuen pujant els contagis

- Fernando Guerrero Podeu llegir més cartes i publicar

CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Després d’un any de l’inici de la pandèmia crec que els responsabl­es de Sanitat a Catalunya continuen perduts en la recerca d’una solució al problema. Després d’aconseguir les competènci­es, les mesures preses són les mateixes que les que oferia el Govern espanyol: confinamen­t, toc de queda i restriccio­ns en comerç i hostaleria, però no així en el transport públic, on cada dia es mouen milers de persones que no són convivents. I han criminalit­zat anar a les segones residèncie­s amb els confinamen­ts municipals, comarcals, provincial­s i autonòmics.

Però, això sí, per Nadal van adornar les ciutats perquè els ciutadans sortissin a disfrutar de l’enllumenat, cosa que va provocar concentrac­ions massives de persones; van permetre les eleccions al Parlament i el dret a manifestar-se, com hem vist durant les protestes pel raper Hasél, amb violència, sense mascaretes ni distància de seguretat. No obstant, prohibeixe­n reunions entre famílies no convivents i els desplaçame­nts a segones residèncie­s fora de Catalunya (increïble però cert). No puc entendre que l’única solució sigui la de prohibir els desplaçame­nts o el confinamen­t.

Senyors del Govern, anar a una segona residència no és anar a un hotel, és anar a la teva pròpia casa, on es continuen complint les restriccio­ns establerte­s per a la Covid-19 i per a la qual cosa paguem serveis i impostos. Des de Nadal ha anat pujant la corba dels contagis fins i tot amb les dures restriccio­ns, i després de tres mesos de confinamen­t perimetral, resulta que ja abans dels dies festius de la Setmana Santa han tornat a augmentar els contagis, cosa que demostra que alguna cosa està fallant en les mesures del Procicat.

nautoritat­s ens poden multar tranquil·lament, sense dret a rèplica. ¿Als autocars els donaran carta blanca perquè són empreses privades? Això és surrealist­a, injust i incoherent. O tots som iguals davant la llei o estripem les cartes.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain