El Periódico - Català

L’ajuntament licita l’obra de 238 pisos públics a Glòries

El consistori destaca que és la promoció pública més gran d’Espanya en l’actualitat. La previsió és que les obres s’adjudiquin en un termini d’uns sis mesos i comencin a final d’any.

- EL PERIÓDICO

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el procés de licitació per construir una promoció de 238 vivendes públiques a l’entorn de les Glòries, on es preveu que visquin més de 800 persones, en un projecte que s’emmarca en el procés de transforma­ció en l’àmbit de la plaça de les Glòries.

En un comunicat emès ahir mateix, el consistori destaca que es tracta d’una de les promocions públiques més «emblemàtiq­ues» de l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilita­ció de Barcelona (Imhab) i la més gran d’Espanya en l’actualitat, només superada per una promoció del Govern basc.

Aquesta nova promoció està formada per quatre edificis en un únic conjunt, que acolliran un total de 238 vivendes, 125 de les quals seran de lloguer protegit i 113 de dret de superfície.

En concret, l’edifici s’alçarà a l’illa delimitada per la Gran Via de les Corts Catalanes, la plaça de les Glòries i el carrer dels Encants Vells, i s’obrirà, d’una banda, sobre el parc de la Canòpia Urbana i, de l’altra, sobre el mercat dels Encants.

La previsió és que les obres s’adjudiquin en un termini aproximat de sis mesos i que es comencin en el quart trimestre d’aquest any, i suposaran una inversió de 41,6 milions d’euros.

El projecte està format per quatre blocs, que componen dos cossos diferencia­ts, de diferents alçàries, i els dos disposaran de dos patis interiors per a l’ús veïnal, des d’on es podrà accedir a les vivendes, una distribuci­ó que «permetrà reforçar el sentiment de comunitat entre els diferents blocs», ja que podran compartir zones comunes.

També destaca la seva estratègia ambiental, que es basa, d’una banda, en la reducció de l’impacte ambiental mitjançant l’ús de fusta en l’estructura d’un dels blocs i, de l’altra, en la reducció de la demanda d’energia de calefacció i refrigerac­ió mitjançant mesures passives i d’un sistema de climatitza­ció centralitz­at d’alta eficiència.

A més, els edificis comptaran amb cobertes verdes, mecanismes de reaprofita­ment d’aigües grises i plaques fotovoltai­ques a la coberta per a la generació d’energia renovable.

Dels 238 pisos, 128 seran de tres habitacion­s, 97 de dues i 13 d’una habitació, i les tres tipologies compartira­n una concepció d’espais amb perspectiv­a de gènere, en el sentit que desapareix qualsevol jerarquia entre les estances i la disposició prevista a les vivendes permet adaptar-se a nous models familiars i de convivènci­a.

A més d’aquestes 238 vivendes i també de l’edifici de 105 pisos per a persones grans obert el passat mandat al carrer de la Ciutat de Granada, l’Ajuntament de Barcelona està treballant en noves promocions de prop de 170 pisos més al carrer de Bolívia, entre les quals es troben 42 allotjamen­ts provisiona­ls, així com un parell d’edificis amb 125 vivendes més.

n

 ?? Ajuntament de Barcelona ?? Imatge virtual dels pisos de Gran Via amb Castillejo­s.
Ajuntament de Barcelona Imatge virtual dels pisos de Gran Via amb Castillejo­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain