El Periódico - Català

Les trucades al 016 van pujar el 42% després del testimoni de Rocío Carrasco

- EL PERIÓDICO

El documental de Rocío Carrasco està tenint una important repercussi­ó social. De fet, després de l’emissió de les primeres entregues del dur testimoni de la filla de Rocío Jurado sobre l’infern que va viure al costat d’Antonio David Flores, van augmentar les consultes als serveis d’atenció a víctimes de violència masclista, tant al 016 com per mail i WhatsApp, segons el Ministeri d’Igualtat.

Així, en la setmana del 22 al 28 de març, posterior a l’estrena de Rocío, contar la verdad para seguir viva, les trucades al 016 van pujar el 41,9% respecte a la setmana anterior, de 1.458 a 2.069. Les consultes al mail 016-online@igualdad.gob.es van augmentar el 384%, de 19 a 92. I a través del WhatsApp (600.000.016) es van incrementa­r el 1.464%, de 31 a 485.

«Quan els mitjans tracten aquesta qüestió, donant difusió a testimonis sobre violència masclista i, al seu torn, informant dels recursos disponible­s, són un altaveu per arribar a totes les dones víctimes, cosa que produeix un increment de les trucades i consultes via WhatsApp», assenyala el ministeri en una nota de premsa.

«L’aparició en diversos mitjans dels serveis a disposició de les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista ha tingut una forta repercussi­ó», afegeix el departamen­t d’Irene Montero, que va reaccionar a les seves xarxes socials a les declaracio­ns de Rocío Carrasco: «El seu testimoni és el d’una víctima de violència de gènere». Ocuparà moltes hores de televisió, però moltes altres dones es veuran reflectide­s».

Rocío, contar la verdad para seguir viva es va estrenar el 21 de març davant més de 3,7 milions d’espectador­s, i va aconseguir un 33,3% de quota de pantalla a Telecinco. La segona entrega, diumenge passat, va aconseguir el 27,5% del share i més de 3,1 milions de teleespect­adors.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain