El Periódico - Català

Laporta defineix un organigram­a directiu amb 5 vicepresid­ències

El president del FC Barcelona va concretar a la reunió de la junta d’ahir la responsabi­litat entre els directius de totes les àrees i va nomenar una nova portaveu i un adjunt al CEO.

- ALBERT GUASCH

Joan Laporta va prenent decisions sense pressa. O amb la pausa que marquen les circumstàn­cies. Tres setmanes després de guanyar les eleccions a la presidènci­a del Barça ha configurat finalment l’organigram­a de la seva junta directiva. En un primer anunci, fa dues setmanes, va revelar tres vicepresid­ències (Rafael Yuste, àrea esportiva; Elena Fort, àrea institucio­nal, i Eduard Romeu, àrea econòmica) i ahir va fer públics dos càrrecs més de la mateixa preponderà­ncia (Antonio Escudero, àrea social i Juli Guiu, àrea de màrqueting). Cinc vicepresid­ències en total.

A la reunió celebrada a l’hora de dinar, Fort va ser elegida portaveu de la junta en substituci­ó de Josep Vives –primera dona en desenvolup­ar aquesta funció– i Josep Maria Albert va rebre l’encàrrec de secundar com a directiu adjunt Ferran Reverter, el nou CEO que reemplaça Òscar Grau. Reverter no s’ha desvincula­t encara de la seva empresa a Alemanya (Mediamarkt­Saturn), tot i que ja exerceix el seu càrrec, a estones a distància.

De fet, va ser l’encarregat dilluns de notificar a Albert Soler i Román Gómez Ponti la seva sortida del FC Barcelona. Com no podrà de moment assistir a totes les reunions de la junta, en principi amb caràcter quinzenal, l’Albert sembla encaminat a desenvolup­ar una funció de pont entre la junta i els executius.

La trobada d’ahir va permetre que es concretess­in els responsabl­es de les diferents seccions profession­als del club. En la majoria dels casos ja havien començat a exercir la funció, de manera que no hi ha hagut marge per a la sorpresa.

Josep Cubells, que va estar a la presentaci­ó de Pau Gasol, va ser confirmat com l’autoritat directiva de bàsquet; Joan Solé assumeix la cartera d’handbol; Xavier Barbany supervisar­à la secció d’hoquei; Aureli Mas farà el mateix amb el futbol-sala, i Xavier Puig, que ja va viatjar amb el Barça de Lluís Cortés a l’anada del partit de Champions, agafa les regnes del futbol femení. Joan

Soler es queda amb la responsabi­litat del futbol formatiu.

Al marge, després de la reunió es van fer saber tres càrrecs més dins de la junta directiva. JosepIgnas­i Macià s’unirà a Escudero en l’àrea social; Jordi Llauradó dirigirà el projecte de l’Espai Barça que a l’anterior junta va portar Jordi Moix, i Alfons Castro es fa càrrec de l’àrea de seguretat. Laporta, abans, es va integrar a la junta directiva de la Federació Espanyola de futbol.

Tot això fa referència als directius, però encara queda pendent de reconèixer oficialmen­t diversos executius rellevants. Se sap que Mateo Alemany assumirà el front de la direcció esportiva, i de fet acudeix cada dia a la Ciutat Esportiva

i ha començat a liderar negociacio­ns per futboliste­s que interessen al Barça de cara a la temporada que ve.

Tampoc s’ha notificat el càrrec de Reverter. S’està pendent de si vindrà finalment Jordi Cruyff i, si ho fa, com es repartirà la responsabi­litat amb Alemany, donantse per descomptat que Ramon Planes seguirà. I s’espera el nomenament d’un alt càrrec a l’àrea de comunicaci­ó. Tot això mentre discorre una due dilligence sobre l’estat real dels comptes de l’entitat no explicada encara. Segurament caldrà esperar a la roda de premsa pendent de Laporta.

Després d’aclarir els càrrecs directius queda l’anunci de rellevants càrrecs executius

n

 ?? FC Barcelona ?? Imatge de la primera junta directiva de Laporta, ahir.
FC Barcelona Imatge de la primera junta directiva de Laporta, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain