El Periódico - Català

Porta Ferrada redobla la seva aposta i confirma 29 concerts

El festival de Sant Feliu de Guíxols duplicarà aforaments en la seva edició d’aquest estiu sense modificar el format de seients distanciat­s.

- JORDI BIANCIOTTO

Porta Ferrada va seguir endavant amb l’endimoniat estiu del 2020 i es disposa a tornar-ho a fer aquest 2021, fins i tot havent-hi ara «més incerteses encara, ja que tot es mou molt ràpidament», apuntava aquest dimarts el seu director, Iñaki Martí. Però el festival de Sant Feliu de Guíxols compta a poder treballar, del 9 de juliol al 23 d’agost, en un entorn sense restriccio­ns horàries i aforaments crescuts per desplegar una 59a edició que per ara contempla 29 concerts i que creixerà fins a la cinquanten­a de propostes.

El Guíxols Arena serà de nou la seu central de la mostra, amb un aforament redoblat: si bé l’estiu passat es limitava a 800 persones, el festival espera poder situar-lo en 1.650, públic tot ell amb seients numerats i que representa el 50% de la capacitat del recinte amb els assistents asseguts. Proporció que Martí espera poder augmentar «fins al 70, el 80 o el 100%» si el desenvolup­ament de la pandèmia i les directrius del Procicat ho permeten. Allà tindran lloc concerts com la Nit atlàntica de Xoel López i Iván Ferreiro (5 d’agost) o els de Sergio Dalma (6), Bad Gyal (7), Rozalén (9), Sidonie i Sidecars (10), La Oreja de Van Gogh (12), Maria Arnal i Marcel Bagés (17), Rosario (18) o Oques Grasses (19).

El cartell ofereix tres noms internacio­nals: Ben Harper & The Innocent Criminals (23 de juliol), Kool & The Gang (13 d’agost) i God Save the Queen (14). En un context en el qual no es preveuen gires internacio­nals a Europa, Iñaki Martí apunta al «compromís» d’aquests artistes. «Ens estan dient que vindran», remarca.

Han caigut del cartell Jamie Cullum i Simple Minds, que traslladen les seves visites al 2022.

Porta Ferrada posarà en marxa tres escenaris més que acolliran tant el cicle Veus de dona, amb veus com Núria Graham (23 de juliol), Renaldo & Clara (24) o Maria Jaume (12 d’agost), com propostes de música clàssica i contemporà­nia.

 ?? Ferran Sendra ?? Maria Arnal i Marcel Bagés, en una actuació.
Ferran Sendra Maria Arnal i Marcel Bagés, en una actuació.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain