El Periódico - Català

Els accioniste­s de Liberbank i Unicaja aproven la seva fusió

> La nova entitat dona pas al cinquè banc espanyol per les seves dimensions > L’operació està pendent de l’autoritzac­ió oficial

- JAVIER CUARTAS

Les juntes generals d’accioniste­s de Liberbank i Unicaja van aprovar la integració de les dues entitats per donar lloc al cinquè banc espanyol per dimensions (volum d’actius i dipòsits) i al segon en solvència, segons l’últim informe sobre capital de màxima qualitat dels bancs europeus respecte als seus actius ponderats per risc realitzat per l’Autoritat Bancària Europea (EBA), tal com va publicar ahir La Nueva España, del grup Prensa Ibérica, al qual pertany EL PERIÓDICO.

A la junta general extraordin­ària de Liberbank hi van assistir el 55,83% dels accioniste­s i, d’ells, el 99,88% han recolzat la proposta de fusió per absorció de Liberbank per Unicaja. No hi va haver vots en contra ni abstencion­s del capital representa­t.

L’assemblea d’Unicaja també va recolzar la integració tot i que encara no s’ha fet públic el percentatg­e d’aprovació. La fusió ja va ser aprovada pels consells d’administra­ció de Liberbank i Unicaja el 29 de desembre i avui ho farà el conjunt dels seus accioniste­s. La ratificaci­ó pels màxims òrgans sobirans (les juntes generals) es dona per segura, ja que els accioniste­s de referència de les dues organitzac­ions, que ja van comprometr­e el seu suport a la integració i hi van votar a favor als consells d’administra­ció, controlen la majoria absoluta a les dues assemblees: la Fundació Bancària Unicaja domina el 50,8% de l’accionaria­t d’Unicaja Banc, i les fundacions bancàries Cajastur, Caja Extremadur­a i Caja Cantabria, el fons Oceanwood, l’inversor Ernesto Luis Tinajero i el grup asturià Masaveu sumen el 55,419% de Liberbank.

Segons els termes pactats, els accioniste­s d’Unicaja controlara­n el 59,5% de l’entitat resultant (que continuarà dient-se Unicaja Banco) i els de Liberbank, el 40,5% restant en virtut d’una equació de canvi per la qual els partícips en l’accionaria­t del banc asturià rebran un títol del malagueny per cada 2,7705 accions que posseeixin de Liberbank. Per emprendre el canvi, Unicaja Banc farà una ampliació de capital amb la posada en circulació de noves accions, cosa que haurà de ser autoritzad­a també avui per la seva junta general extraordin­ària.

 ?? Alvaro Cabrera / Efe ?? El president d’Unicaja, Manuel Azuaga (esquerra), presideix la junta d’accioniste­s de l’entitat, ahir.
Alvaro Cabrera / Efe El president d’Unicaja, Manuel Azuaga (esquerra), presideix la junta d’accioniste­s de l’entitat, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain