El Periódico - Català

Amazon va ingressar5.400 milionsaEs­panya ienvapagar­261 enimpostos

- EL PERIÓDICO

Amazon va registrar el 2020 uns ingressos bruts de les seves activitats a Espanya de 5.400 milions d’euros, segons va informar ahir la companyia, una xifra que fins ara mai havia fet pública i que veu la llum per celebrar els deu anys de presència del marketplac­e en aquest país.

El gegant del comerç electrònic també ha revelat que la seva contribuci­ó total a les arques de l’Estat va ser de més de 261 milions d’euros el passat exercici. Així va pagar, en concepte d’impostos directes totals (que inclouen l’impost de societats, els impostos pagats per l’adquisició de terrenys o construcci­ó d’instal·lacions, els impostos sobre les nòmines i la seguretat social pagats per Amazon i les taxes de duana), 140 milions d’euros i més de 121 milions d’euros indirectes recaptats (inclouen l’IVA i les retencions d’impostos pagats pels seus treballado­rs). El pagament total per impostos amb prou feines suposa el 4,8% del negoci obtingut a Espanya per Amazon; en particular, els pagaments per impostos indirectes només suposen el 2,2% de la facturació total.

La vicepresid­enta i directora general d’amazon.es, Mariangela Marseglia, s’ha congratula­t de les dades registrade­s i de l’aposta de la companyia per Espanya. «Hem invertit fortament en l’economia espanyola i en la seva gent més de 6.800 milions en 10 anys», va dir.

 ?? N. Berger / Reuters ?? Caixes en un centre d’Amazon.
N. Berger / Reuters Caixes en un centre d’Amazon.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain