El Periódico - Català

Triomf i públic al Palau

- SERGI LÓPEZ-EGEA

ELVERUM 25 BARÇA 37 Elverum Handball: 12+13. Fries (Imsgar); Hedberg (3), Mathe (2), Solstad (6), Grondal (-), Fringen (-), Blonz (6) -set inicialAba­ló (2),Langaas (1), Pujol (1), Pettersen (4), Nilsen (-) i Sorensen (-). FC Barcelona: 19+18. Pérez de Vargas (1); Janc (4), Mem (7), Fábregas (4), Petrus (1), Palmarsson (2), Álex Pascual (3) -set inicial. Cindric (4), Dolenec (3, 2p), Áleix Gómez (3, 2p), Raúl Entrerríos (-), Sorhaindo (-), N’ Guessan (4), Makuc (-), Frade (1) i Möller (p.s). Àrbitres: Baumgart i Wild (Ale). Exclusions: Hedberg, Pettersen i Solstad (Elverum) i Makuc (Barça). Incidèncie­s: 700 persones a la grada.

El públic va tornar al Palau Blaugrana per primera vegada des que es va reprendre la competició esportiva l'any passat després del confinamen­t. Els crits de «¡Barça, Barça!» van acompanyar de nou els jugadors blaugrana a la fàcil i controlada victòria aconseguid­a fins i tot amb gols a porteria buida contra el fràgil equip noruec de l'Elverum (25 a 37), que en cap moment va ser un contrincan­t que plantés cara al primer dels dos partits de vuitens de final de la Lliga de Campions que es disputen a Barcelona.

Noruega té molt controlade­s les seves fronteres a causa del coronaviru­s i l'Elverum va escollir disputar els vuitens de final, als quals va accedir de retruc, a l'escenari blaugrana. Dilluns es viurà el partit de tornada, pur tràmit per als jugadors de Xavi Pascual. De fet, com a primers del grup B a la primera fase de la Champions, el Barça havia d'accedir directamen­t als quarts de final, la porta per disputar entre el 12 i el 13 de juny la final a quatre de Colònia.

No obstant, a finals de febrer l'EHF, la federació europea, va canviar de criteri i va obligar a jugar els vuitens a tots els equips. I en aquesta situació també es va trobar l'Elverum, conjunt que estava eliminat al ser l'últim del grup A, que de sobte es va veure jugant al Palau per perdre el partit que suposadame­nt celebraven com a locals per 12 gols de diferència. Poc a dir.

A la grada, amb entrada gratuïta per als socis, que només van pagar 1,75 euros per despeses de gestió, es va disfrutar i es va cridar després d'un any d'absència. Una mica menys d'un miler de persones, que van viure el partit com una festa. «Teníem ganes de jugar amb públic i escoltar els crits de

Barça, Barça al Palau», va dir al descans, David Barrufet, director esportiu de la secció blaugrana d'handbol.

Mentrestan­t, durant el partit, el Barça va jugar plàcidamen­t, va aprofitar per fer rotacions, sempre va mantenir una diferència tranquil·litzadora al marcador i fins i tot el porter Pérez de Vargas va marcar a porteria buida.

 ?? QUIQUE GARCÍA / EFE ?? Un petit grup d’espectador­s van presenciar la victòria del Barça.
QUIQUE GARCÍA / EFE Un petit grup d’espectador­s van presenciar la victòria del Barça.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain