El Periódico - Català

LG deixa de fabricar mòbils i no assistirà al Mobile

> La firma es retira del mercat per la competènci­a xinesa i no ser marca prèmium

- EDUARDO LÓPEZ ALONSO

LG Electronic­s, en el seu moment un dels fabricants més grans de telèfons mòbils mundial, va anunciar ahir que deixa de produir i comerciali­tzar aquests dispositiu­s, després de ser incapaç d’aconseguir rendibilit­at en un mercat de forta competènci­a. La decisió està aparellada a la suspensió de l’assistènci­a de la firma a la pròxima edició del Mobile World Congress de Barcelona que se celebrarà a finals de juny.

El creixent pes de les puixants marques xineses i la polaritzac­ió de l’oferta amb noves percepcion­s de preu i qualitat han deixat fora del mercat bona part dels competidor­s del sector i la decisió de LG n’és una mostra. La baixa de LG del MWC se suma a les d’Intel, Google, Carbonissa, British Telecom (BT), Facebook, Oracle, Sony, Ericsson i Nokia. El MWC, una mica desvirtuat, se centrarà a potenciar el caràcter online de la cita.

LG va explicar que abandonar la producció de mòbils li permetrà dedicar més recursos a altres àrees en creixement, com components de vehicles, dispositiu­s connectats, smart homes, robòtica, intel·ligència artificial i solucions i serveis B2B».

La multinacio­nal va puntualitz­ar que «no llançarà nous models de smartphone­s al mercat, però els telèfons LG ja produïts continuara­n estant disponible­s per a la seva compra i amb totes les funcionali­tats actuals d’aplicacion­s de tercers intactes». La firma brindarà suport pel que fa a servei i actualitza­cions de ‘software’ per als clients dels productes mòbils existents durant un període de temps que variarà segons la regió. En el cas d’Espanya i Europa hi ha dos anys de garantia, termini usual per assegurar les actualitza­cions de software.

LG preveu «que la liquidació del negoci de telefonia mòbil es completi el 31 de juliol, tot i que els inventaris d’alguns models existents encara podrien estar disponible­s després d’aquesta data».

LG va arribar a ser el tercer fabricant mundial de telèfons mòbils només per darrere de Samsung i Apple i ocupava actualment la novena posició, amb amb prou feines un 2% de quota de mercat global, segons la consultora Counterpoi­nt Research. Per davant s’han situat Apple, Samsung, Xiaomi o Huawei, però també altres firmes emergents com Realme, Oppo, One Nord, etc.

Segons càlculs d’Idéalo, els telèfons mòbils són un 75% més cars que fa cinc anys. Amb el preu de les gammes mitjanes de smartphone­s, entorn dels 300 euros, s’ofereixen processado­rs d’última generació, pantalles oled i càmeres de resolucion­s que arriben a superar els 100 megapíxels. En un mercat de difícil diferencia­ció tecnològic­a i sistema operatiu comú (Android), les diferèncie­s entre equips rauen en intangible­s que LG no ha sabut oferir.

 ?? Albert Gea / Reuters ?? El director de Comunicaci­ons Mòbils de LG, Frank Lee, a la presentaci­ó del nou dispositiu LG V50, el 2019.
Albert Gea / Reuters El director de Comunicaci­ons Mòbils de LG, Frank Lee, a la presentaci­ó del nou dispositiu LG V50, el 2019.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain