El Periódico - Català

Manipulaci­ó genètica

- Xin Xin Yu

LAS ROZAS DE MADRID

Els avenços de la ciència han superat els límits de la imaginació humana ja fa bastant de temps. No obstant, hi ha una barrera que encara no ens atrevim a creuar. Amb els nostres coneixemen­ts actuals, som capaços de modificar l’ADN de no només petits animals, sinó de qualsevol ésser viu, incloent-hi l’ésser humà. L’únic contratemp­s és la por de cometre un error i l’elevat risc que comporta aquest tipus d’experiment­s.

Segons el meu parer, hauríem d’assumir aquest risc i aprofundir en les investigac­ions en aquest camp com més aviat millor, ja que, amb els resultats obtinguts, totes les malalties genètiques, com la síndrome de Down o la distròfia muscular, que fins al dia d’avui es considerav­en incurables, no només es tornarien remeiables, sinó que serien erradicade­s totalment. Per això, crec fermament que hem de fer un pas endavant i indagar en aquesta trepidant branca de les ciències.

nrespectan­t els valors democràtic­s o bé si quan ens convé els trepitgem, donant per vàlid allò que «el fi justifica els mitjans».

Als polítics el que realment els interessa i preocupa és aconseguir el poder i mantenir-lo. És per això que es veu molta xerrameca, molt populisme i moltes promeses sabent que després no podran satisfer-les. Ens prenen el pèl i nosaltres encara els aplaudim. Ser demòcrata és alguna cosa més que el fet d’anar a votar. És comportar-nos sempre com a tals i sobretot respectar el que no pensa com nosaltres.

En democràcia les veritables conquestes sociopolít­iques no són les que, a tall de regal, són causades per part dels nostres dirigents, ja que de la mateixa manera que ens les donen ens les treuen, i tot en funció dels seus interessos. Les veritables conquestes són les que s’aconseguei­xen per la mateixa evolució i maduresa d’un poble com a tal, ja que aquestes són més sòlides i perdurable­s.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain