El Periódico - Català

Catalunya vol unes hores per decidir si torna a endurir les restriccio­ns

- B. P.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, va demanar ahir un marge d’entre 48 i 72 hores per veure si cal endurir les restriccio­ns després de Setmana Santa a Catalunya. «Els indicadors no augmenten però segueixen estables. Això no són bones notícies i haurem de donar-nos una mica de temps per no prendre decisions en calent», va dir a Catalunya Ràdio. «Venen dies complicats», va alertar el secretari general, que creu que les últimes dades transmeten «una sensació enganyosa de millora» que la realitat pot alterar.

Segons la ministra de sanitat, Carolina Darias, Espanya està «sortint» de la zona de la vall del coronaviru­s amb una «tendència a l’alça» i més de 12 autonomies superen la incidència acumulada de 50 casos per 100.000 habitants. Davant aquesta situació, algunes comunitats ja han anunciat un enduriment de les restriccio­ns.

Per comunitats

Castella i Lleó tanca l’interior de bars, restaurant­s i sales de joc i apostes de 21 municipis des d’avui i durant dues setmanes. La Comunitat de Madrid va sumar ahir sis zones bàsiques de salut i tres localitats a les restriccio­ns de mobilitat. Cantàbria pot anunciar avui un altre tancament de l’interior de l’hostaleria i la reducció dels aforaments. I Euskadi preveu el tancament perimetral de les poblacions amb una incidència superior a 400.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain