El Periódico - Català

Onada de suport a Diakhaby

El central rep la solidarita­t dins i fora del món del futbol. LaLiga obre una investigac­ió, el ministre Garzón lloa el gest «heroic» del València i Cala donarà avui la seva versió dels fets.

- ROGER PASCUAL

La decisió de Diakhaby d’abandonar el Cadis-València després d’assegurar que Cala li havia dit «negre de merda» ha generat una onada de solidarita­t. No només al València, on va rebre el recolzamen­t públic del seu president i companys, sinó en altres clubs com el Milan, i també en l’àmbit polític. El ministre Alberto Garzón va titllar d’«heroic» el gest del València de deixar el camp i va considerar que «s’hauria d’haver garantit» que no fos sancionat per això. Javier Tebas va explicar que LaLiga ha obert investigac­ió. Encara que Cala nega haver fet aquest insult, Vamos va emtre un vídeo amb l’àudio de la resposta que dona a Diakhaby: «El cony de ta mare, negre de merda, fill de puta»

«Intentarem aclarir-ho perquè a LaLiga no permetem i no volem que hi hagi gens de racisme al nostre futbol», va assenyalar el president de LaLiga, a Vamos. «Crec que amb el públic ho hem parat bastant però, per descomptat, que no hi hagi insults entre els jugadors. Les versions que hi ha són una mica contradict­òries però la conducta del jugador del València... alguna cosa va passar». L’acta recull que Diakhaby li va dir al col·legiat David Medié Jiménez que Cala li havia dit «negre de merda», una frase que el triplet arbitral no va sentir. Tebas es va reunir ahir amb el president valenciani­sta, Anil Murthy, que el va instar que tant LaLiga com el RFEF creïn protocols perquè aquestes situacions no es produeixin de nou.

«Que ningú tingui cap dubte que el València CF arribarà fins al final per defensar Diakhaby i lluitar perquè mai més es repeteixin aquests fets tan lamentable­s», ha sentenciat el seu president, Anil Murthy, en una declaració al costat del saguer en què ha titllat el que va succeir d’«un acte flagrant de racisme». «No podem anomenar-ho de cap altra manera. Diakhaby va ser víctima d’un gravíssim insult racista per part de Cala. Tot i que ell ho negui, tots sabem reconèixer una cara de culpabilit­at i creiem totalment Mouctar. Aquest tipus de comportame­nts són intolerabl­es en el futbol i en la societat i des del València CF condemnem qualsevol tipus de racisme i donem suport totalment al nostre jugador», va apuntar. «Sembla que en aquest país no existeix la presumpció d’innocència», va reflexiona­r Cala, que donarà avui la seva versió del que va passar. «No m’amagaré».

La polèmica ha transcendi­t l’àmbit esportiu per saltar també a l’arena política. El ministre Alberto Garzón es va unir als missatges que Pablo Iglesias, Pablo Echenique i Irene Montero van enviar des d’Unides Podem en les últimes hores. «És versemblan­t que hagi passat això i el gest del València, anantse’n del camp, em va semblar heroic i necessari per lluitar contra el racisme», va afirmar en una entrevista concedida a la Sexta. Garzón creu que LaLiga «hauria d’haver garantit» que l’equip no fos penalitzat per abandonar el camp i que hi hagués una «contundènc­ia claríssima i una tolerància zero davant el racisme.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain