El Periódico - Català

El renascut Zarco ja és el primer de la fila

Va baixar de la KTM oficial. No s’entenia amb ella, no era, va dir, per a ell. Va estar deambulant pel pàdoc sense moto, n’hi van oferir algunes, va lluitar com un boig i, al final, el mag de Ducati, Gigi Dall’Igna li va confiar una de les seves ‘Desmosed

- EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Hi ha molts casos com el del francès Johann Zarco. No és res nou que un esportista d’elit, desaparegu­t durant una època, reneixi amb tal força que es converteix­i en el millor. No és estrany, no, que tot un bicampió del món de Moto2 (2015 i 2016), estigués sense moto, sense equip, sense possibilit­at de córrer i, de sobte, torni a tenir moto, i bona, i equip en el qual fer el salt de qualitat que mereixia.

Zarco és un esportista molt especial. Tant que ha sigut, expliquen, l’únic que no ha volgut vacunar-se contra la Covid-19 a Qatar. Tant que, al no entendre’s amb el seu KTM oficial, va decidir renunciar al seu contracte i, després de 13 carreres (l’última, 11è al GP de San Marino, ni més ni menys que a 32 segons del guanyador, Marc Márquez), va abandonar l’equip.

El salt de qualitat

I aquest curiós francès, de 30 anys, adorat, de nou, al seu país, va comptar primer amb l’oportunita­t que li va oferir el team LCR Honda, satèl·lit de la firma alada i, posteriorm­ent, de l’Esponsoram­a Racing. I va aconseguir un podi a Brno. I, a partir de llavors, és el llest, viu, savi i intel·ligent Gigi Dall’Igna, enginyer creador de la Ducati Desmosedic­i, qui es posa en contacte amb Zarco i li demana que tingui paciència i que no pensi en cap altra cosa que esperar una oferta de Ducati per fer el salt de qualitat el 2021. I és així com Zarco es converteix en el company del jove madrileny Jorge Martín, el qual ahir va aixecar amb els seus braços després que el rookie de MotoGP acabés tercer darrere seu, tots dos derrotats pel Diable de Yamaha.

Quan ahir li van parlar de mantenir-se líder, Zarco va comentar que «seria l’objectiu ideal i la temporada ideal, doncs crec que tant jo com la moto tenim el potencial per mirar d’estar sempre

El francès va trencar amb KTM, no tenia moto, ho va passar fatal i el va repescar Ducati «No vull somiar amb grans coses, ja que és quan comences a perdre», afirma

allà a dalt, mentre pugui mantenir prou energia i la meva bona relació amb la moto», va reflexiona­r. Això sí, el francès assegura que no vol «pensar en res de tot això perquè, si ho faig, segur que perdré», revela.

«El fet que hàgim batut l’equip de fàbrica», va afirmar ahir Zarco, «és perquè tenim l’oportunita­t de tenir la mateixa moto que ells, però treballem amb força menys pressió. Això, potser, ens pot ajudar a tenir aquesta fortalesa mental més gran, perquè ells no han fet una mala carrera, però està tot molt atapeït», va afegir el líder.

És evident que la seva nova situació el té encantat. «Ser feliç és el que vol qualsevol ésser humà. De vegades la vida no t’ajuda, però ara em va bé, la vida em somriu i soc a l’equip perfecte». I, és clar, com a contrapart­ida, Zarco vol oblidar els seus problemes amb KTM. «El que va passar fa dos anys forma part de la vida. Vaig adoptar una decisió i ara em sento molt feliç de poder estar davant barallant-me amb els pilots punters. No és el moment de pensar si això és una redempció. No sé si aquella decisió m’ha conduït aquí, però si és així, he tingut molta sort», conclou.

n

 ?? Alejandro Ceresuela ?? Johann Zarco celebra, a Losail, el liderat amb els seus mecànics.
Alejandro Ceresuela Johann Zarco celebra, a Losail, el liderat amb els seus mecànics.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain