El Periódico - Català

El president de CEHAT s’ofereix a dimitir al ser condemnat

-

El president de la CEHAT i d’Ashotel, Jorge Marichal, va posar els seus càrrecs a disposició després de ser condemnat per un delicte contra la Hisenda Pública, a l’eludir el pagament de 292.948,86 euros a Hisenda en una operació immobiliàr­ia en la qual no es van declarar a l’impost sobre societats les quantitats per la venda de nou apartament­s. Així ho va manifestar­en declaracio­ns a diversos mitjans arran que l’Audiència Provincial de Santa Cruz de Tenerife confirmés la condemna de dos anys de presó, multa de 585.896 euros i pèrdua de la possibilit­at de subvencion­s o ajuts públics i del dret a disfrutar de beneficis i incentius fiscals o de la Seguretat Social durant tres anys.

Marichal va assegurar que la sentència no posa en entredit el projecte de Canarian Airways perquè, segons va afirmar, «no s’ha demanat cap subvenció» al Cabildo de Tenerife, que ha sol·licitat la seva participac­ió en el capital de la línia aèria.

Segons la sentència, Marichal també ha d’indemnitza­r l’Agència Tributària amb 292.948 euros més interessos de demora per responsabi­litat civil. La resolució, datada el 28 de maig del 2020, ratifica en la seva totalitat la sentència del Jutjat Penal núm. 8 de Santa Cruz de Tenerife.

Marichal va afirmar que està «afectat» per la sentència, que es dona per un «tema tècnic» que obeeix a un tractament que van donar els seus assessors fiscals a l’esmentada operació immobiliàr­ia, i va recordar que està pendent d’un recurs d’empara davant el Tribunal Constituci­onal.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain