El Periódico - Català

Almenys 113 morts per les fortes pluges a Indonèsia i Timor

Les inundacion­s i riuades provocades pel temporal que castiga la zona des del cap de setmana dificulten les tasques de rescat

- EL PERIÓDICO

Almenys 113 persones han mort i diverses desenes segueixen desaparegu­des a les inundacion­s i riuades provocades pel fort temporal de pluges que fueteja des del cap de setmana l’est d’Indonèsia i Timor Oriental, segons van informar les autoritats locals.

L’agència indonèsia de gestió de catàstrofe­s va informar d’almenys 86 morts i de 71 persones desaparegu­des. A Timor Oriental, la televisió va parlar d’almenys 27 morts. A la capital, Dili, parcialmen­t negada, es van registrar 13 morts, sis dels quals menors.

El corriment de terres i el llot dificultav­en la tasca dels socorriste­s que intentaven arribar a les zones més afectades. «El fang i les condicions meteorològ­iques constituei­xen un gran desafiamen­t, igual com la runa que s’acumula, i dificulten Barcelona la recerca», va declarar Raditya Djati, portaveu de l’agència indonèsia de gestió de catàstrofe­s.

A Lembata, una illa situada a mig camí entre la regió indonèsia de Flores i Timor, l’accés per carretera va quedar tallat, cosa que va obligar les autoritats a desplegar maquinària per reobrir les vies. Parts d’alguns poblets situats en zones elevades van ser arrossegad­es cap a la costa en els esllavissa­ments de terra.

A les zones sinistrade­s, els habitants corrien cap als centres d’acolliment. Les precipitac­ions continuen i compliquen la situació. «Creiem que encara hi ha moltes persones sepultades, però ignorem quantes», va dir Alfons Hada Bethan, cap de l’agència de gestió de catàstrofe­s de Flores Oriental.

 ?? Reuters ?? Tasques de rescat a la localitat indonèsia de Flores Oriental.
Reuters Tasques de rescat a la localitat indonèsia de Flores Oriental.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain