El Periódico - Català

Cuba senyalarà les cases de les persones confinades

La pitjor setmana

-

El Govern de Cuba ha reaccionat a la pitjor setmana de contagis de coronaviru­s de tota la pandèmia amb noves mesures que van des de les restriccio­ns de mobilitat entre territoris en quarantena fins a senyalitza­ció de les vivendes i instal·lacions on hi pugui haver gent aïllada. El president cubà, Miguel Díaz-Canel, i el primer ministre, Manuel Marrero, van liderar una reunió en la qual es van esbossar algunes d’aquestes restriccio­ns, que en principi continuara­n concretant-se en els pròxims dies per a les zones amb més prevalença del virus, com l’Havana.

Cuba acumula 82.601 casos de Covid-19, després de situar-se de forma recurrent per sobre del miler de positius diaris. Ahir, el Ministeri de Salut Pública va confirmar, no obstant, 961 nous diagnòstic­s, cosa que situa en 5.220 els casos actius. Almenys 442 malalts han mort des que va començar la pandèmia, mentre que 33 pacients estan en estat crític i 44 més, greus.

El ministre de Salut, José Ángel Portal, va admetre que «des de l’última setmana de gener el brot epidèmic ha mantingut un patró diferent», amb un repunt dels contagis i la creixent transmissi­ó del virus en territoris on estava aparentmen­t controlat, va informar la premsa oficial. Una cosa que va atribuir a «deficiènci­es» al complir els protocols, retards en els ingressos de positius o sospitosos i falta de compliment de la quarantena.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain