El Periódico - Català

Kim Kardashian ja és milmilionà­ria, segons ‘Forbes’

D’estrella de la telerealit­at a empresària d’èxit amb una línia de maquillatg­e i roba modeladora, el seu olfacte per als negocis és infal·lible.

- LAURA ESTIRADO

Fa una dècada, Kim Kardashian va aparèixer per primera vegada a les pàgines de Forbes. El 2011 l’estrella de la televisió havia cridat l’atenció a la revista pels seus seguidors a Twitter. Ja tenia 6,6 milions, una mica menys que el president Obama, però una mica més que l’actor de moda Ashton Kutcher. Cinc anys després, va acaparar la portada d’aquesta publicació després d’arrasar amb el seu joc Kim Kardashian: Hollywood, a iOS i Android, en el qual els participan­ts havien d’augmentar la seva fama i reputació per fer-se amb celebritie­s i ser les estrelles de les alfombres vermelles. Una aventura aparentmen­t fàcil amb què va augmentar el seu patrimoni amb 51 milions de dòlars en només un any. Sis anys després, la més famosa del clan Kardashian ha aconseguit colarse en el selecte club Forbes dels empresaris amb fortunes per sobre dels mil milions de dòlars (uns 844 milions d’euros) gràcies als seus negocis de maquillatg­e i roba per modelar el cos, KKW Beauty i Skims, segons Forbes. Als seus 40 anys, Kim ha debutat en la llista de milmiliona­ris també gràcies als ingressos derivats dels seus acords publicitar­is i «petites inversions», assenyala la revista.

«No està malament per a una noia sense talent», va tuitejar al ser portada de la publicació

‘Business’ estrella

La protagonis­ta del programa de telerealit­at Las Kardashian va crear el

2017 KKW Beauty seguint els passos de la seva germanastr­a Kylie Jenner (un model similar de venda directa al consumidor a través del màrqueting directe a les xarxes socials). El seu primer llançament, 300.000 kits de contouring que es va esgotar en dues hores. «És la primera vegada que deixo de tenir acords de llicència i em converteix­o en propietàri­a», va explicar a Forbes el 2017, quan va anunciar la seva línia de cosmètics. L’any següent el negoci es va expandir a ombres d’ulls, correctors, llapis labials i fragàncies, amb els quals generava prop de 100 milions de dòlars en ingressos. L’any passat va vendre el 20% de la seva propietat al conglomera­t Coty per uns 200 milions de dòlars (gairebé 170 milions d’euros). Forbes estima que la participac­ió de Kardashian a KKW Beauty arriba ara a uns 500 milions (422 milions d’euros).

Kim va llançar Skims fa un parell d’anys. Es va associar amb dissenyado­rs, com Natalie Massenet, de Net-a-Porter, i Andrew Rosen, de Theory, i va aprofitar els seus milions de seguidors a les xarxes socials per aixecar la marca. Va ser un èxit rotund i meteòric. A més, durant el confinamen­t per la Covid els consumidor­s s’han interessat encara més per la seva roba confy per estar al sofà durant llargues hores, així com les seves faixes modeladore­s per allisar-se el ventre sota un vestidàs de nit.

Xifres d’escàndol a les xarxes

Kim Kardashian West, el seu nom complet a Twitter, on ara té 69,7 milions de seguidors, així com 213 milions més a Instagram, té una participac­ió majoritàri­a a Skims (companyia valorada per sobre dels 500 milions de dòlars). Segons la revista, la seva participac­ió ascendiria a 225 milions de dòlars (190 milions d’euros), suficient per elevar la seva fortuna als mil milions. A això cal sumarhi el valor de les seves tres vivendes a Calabasas (al nord-oest de Los Angeles), a una cartera de valors –que inclouen accions de Disney, Amazon, Netflix i Adidas que el seu futur exmarit Kanye West li va regalar per Nadal el 2017–, així com altres rendes. La revista calcula que l’empresària tenia un patrimoni d’uns 780 milions (gairebé 660 milions d’euros) l’octubre passat i des d’aleshores ha incrementa­t la seva fortuna fins a 1.000 milions. Com va tuitejar el dia que va ser portada de Forbes, responent als qui l’havien criticat: «No està malament per a una noia sense talent».

Kim no és la primera integrant del clan Kardashian a ser reconeguda per la publicació. La seva germanastr­a Kylie Jenner va ser nomenada el 2019 la milmilionà­ria «feta a si mateixa» més jove del món. I el raper Kanye West, en procés de divorci de Kim i pare dels seus quatre fills, té una fortuna d’estimada per Forbes en 1.800 milions de dòlars (uns 1.520 milions d’euros).

 ?? Angela Weiss / AFP ??
Angela Weiss / AFP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain