El Periódico - Català

Neymar i Mbappe atien el Bayern

El PSG va saldar la seva visita a Munic amb un resultat esplèndid davant uns alemanys que es van comportar com una piconadora però que no van poder contenir les dues inspirades superestre­lles de l’equip de Pochettino.

- ALBERT GUASCH ROGER PASCUAL

El Bayern va martelleja­r sense desmai el PSG, però com si fos de goma, l’equip parisenc no va perdre la forma ni la compostura. Va resistir i es va encomanar a Neymar i Mbappe per elevar-se sobre la neu abundant de Munic. El finalista de la Champions va torpedinar el campió en l’anada dels vuitens i acaricia la venjança després d’un primer duel apoteòsic de joc (2-3).

Neymar es va tatuar a la cuixa poc abans del partit una llegenda de profundita­t instagrame­r per commoure la seva milionària audiència digital. «La gent no entén com d’obcecat estic per guanyar», es pot llegir a la cama dreta si la calça curta van aixecada. Va ser amb la cama esquerra, no obstant, amb la que va regalar dues assistènci­es que van permetre al París SG sacsejar-se la doble tempesta bavaresa, la meteorològ­ica i la de futbol. Passada primer a Mbappé per al 0-1 i després a Marquinhos per al 0-2.

Va sobresorti­r Neymar com deuria hauria de ser sempre, que és amb la pilota i no amb el volàtil caràcter. Va correspond­re amb inspiració el suós esforç dels seus camarades del darrere, obligats a treballar a preu fet pel rodet dels alemanys. Els gols ràpids dels parisencs podien haver tombat a la lona molts equips. No el Bayern,

El Porto, el gran desitjat al sorteig de quarts, va exhibir davant el Chelsea el futbol i les ocasions,

Neuer (5); Pavard (6), Suele (4), Alaba (4), Hernández (5); Kimmich (8), Goretzka (5), Sane (6), Mueller (6), ChoupoMoti­ng (6), Coman (7). Tècnic: Flick (6). Canvis: Davies (6) per Goretzka (m. 33); Boateng (5) per Suele (m. 42).

Navas (7); Dagba (5), Marquinhos (6), Kimpembe (6), Diallo (5); Danilo

(5), Gana Gueye (6); Di Maria (5), Neymar (8), Draxler (4); Mbappe (9). Tècnic: Mauricio Pochettino (8).

Canvis: Herrera (6) per Marquinhos (m. 30); Bakker (5) per Diallo (m. 46); Kean (4) per Di Maria (m. 71); Rafinha (s. q.) per Neymar (m. 90).

0-1 (m. 3), Mbappe; 0-2 (m. 28), Marquinhos; 1-2 (m. 37), Choupo-Moting; 2-2 (m. 60), Mueller; 2-3 (m. 67) Mbappe. però li va faltar inspiració en la definició, al contrari que a un bloc londinenc amb més ofici que va segellar, una vegada més, el seu marc i que va posar a Sevilla un peu en semifinals gràcies a dues urpades de Mount i Chilwell.

La primera mitja hora va ser un monòleg lusità trufat d’ocasions de tots els colors, en especial a les botes d’un Otavio que va estar a punt de realitzar el gol olímpic, obligant Mendy a lluir-se. Però quan millor estava el Porto va aparèixer Mount per assestar el primer cop després d’un gran revés.

Després del descans, el Chelsea va sortir una mica més per l’àrea rival amb un parell de cops de cap d’Azpilicuet­a i Werner i un xut llunyà de Rudiger. Però el guió del partit va continuar sent el mateix, amb el Porto manant i el Chelsea amagat al darrere per deixar la seva porteria a zero per setena vegada en aquesta Champions i aprofitar alguna acció aïllada. Pulisic va avisar en el que va ser el pròleg del darrer gol de Chilwell, que va aprofitar un error garrafal de Corona per esquivar la sortida de Marchesin i aconseguir un 0-2 que situa els londinencs molt prop d’una semifinal a la qual aspiren també el Madrid i el Liverpool.

nfornit de múscul i de cap.

L’equip de Munic va sotmetre a un estrès constant el PSG. Ho van fer sense Lewandowsk­i, lesionat, ni Gnabry, positiu de Covid. Com resa el tòpic, els alemanys van ser uns tancs. Maquinària pesada que va disparar a discreció sobre un atent Keylor Navas. Seves van ser la possessió, la intensitat, la velocitat del joc i les oportunita­ts. Però el partit va correspond­re a les superestre­lles de París. Dues assistènci­es d’una, dos gols de l’altra.

Pochettino ha dotat els seus jugadors de mentalitat obrera, resistents com el ciment armat. El PSG no és només un equip d’estrelles de posat i tatuatges. Tots piquen pedra, a l’espera que la pilota aterri als peus àgils i el pensament veloç de Neymar i Mbappe. Com mosseguen tots dos, que grans els seus ullals.

Els dos units constituei­xen una amenaça seriosa de taquicàrdi­a per a un entrenador rival. Flick, el del Bayern, es va veure en la necessitat de corregir-se abans del descans per contenir les urpades de Mbappe i Neymar. El francès va fer quatre gols al Barça a vuitens i a les primeres de canvis ja ha ferit amb dos els muniquesos, que van aconseguir igualar el marcador a través de Choupo-Moting i Muller. Però Mbappe va obrir en canal als locals amb un altre desplegame­nt d’habilitat en el 2-3. Un marcador per sentir-se segur de cara a la tornada, si davant no hi hagués aquest Bayern d’acer.

Marchesin 5); Manafa (5), Mbemba (5), Pepe (5), Zaidu (6); Corona (4), Grujic(5), Uribe (6),Otavio (6); Marega(5), Luis Diaz (7).Tècnic: Sérgio Conceição (6). Canvis: Conceição (s.c) per Manafa (83)Martínez (s.c) per Marega (83); Vieira (s.c) per Otavio (85).

Mendy (7), James (5), Azpilicuet­a (7), Christense­n (6), Rüdiger (4), Chilwell (7); Jorginho (7), Kovacic (6); Mount (7), Werner (6), Havertz (6).Tècnic: Thomas Tuchel (7). Canvis: Giroud (5) per Havertz (m. 65),Pulisic (6) per Werner(m. 65) ; Thiago Silva (s.c.) per James (m. 80); Kanté (s.c.) per Mount (m. 80); Emerson (s.c.) per Kovacic (m. 80)

(m. 32), Mount, 0-2 (m. 82),

Chilwell.

nSlavko Vincic, eslovè

 ?? Alexander Hassenstei­n / Getty Images ?? Mbappe remata a porteria en un dels seus dos gols de la nit.
Alexander Hassenstei­n / Getty Images Mbappe remata a porteria en un dels seus dos gols de la nit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain