El Periódico - Català

Un repte de mestres a Augusta

El nord-americà Dustin Johnson afronta com a favorit el Masters, que es disputarà des d’avui fins diumenge a l’Augusta National, on defensarà títol. Jon Rahm, que acaba de ser pare, i Sergio García, campió el 2017, es presenten entre els aspirants a la pr

- LUIS MENDIOLA

Només han passat cinc mesos des de l’última edició del Masters, que torna aquesta setmana a la seva tradiciona­l celebració a l’abril. El nord-americà Dustin Johnson amb prou feines ha tingut temps de lluir la jaqueta verda que va conquerir el novembre passat quan es va disputar l’edició de 2020 a causa de l’ajornament per Covid. I tot i que hi haurà ecos d’una absència per Tiger Woods, el món de l’esport fixarà aquesta setmana la vista cap a l’Augusta National, disposat a disfrutar de la millor setmana del golf de l’any.

Molts seran els al·licients al Masters, que tornarà a acollir públic, tot i que sigui amb aforament limitat. I tot i que les condicions en les quals es jugarà l’Augusta National seran molt diferents de les viscudes al novembre, amb greens molt menys receptius dels que van permetre a Johnson guanyar el títol amb un històric resultat de 20 cops sota par, el número u mundial es presenta com el favorit per repetir.

Johnson encapçala les apostes per davant dels seus compatriot­es Justin Thomas i Bryson DeChambeau, campió de l’US Open i segon en l’última edició, i també de Jon Rahm, consolidat amb solidesa com a tercer del món.

En la batalla per la jaqueta verda i també pel xec de més de dos milions de dòlars per al guanyador, es trobarà a faltar Tiger, el jugador que ha marcat la recent història del torneig, que continua recuperant-se del greu accident de cotxe que va patir al febrer, les circumstàn­cies del qual no han quedat aclarides. Woods va passar 20 dies hospitalit­zat després de patir una intervenci­ó en la cama i turmell drets i continua immers en un procés de rehabilita­ció que no se sap encara si li permetrà tornar a competir.

Paternitat recent

Per a Jon Rahm aquesta serà una edició també molt especial, perquè el 3 d’abril la seva dona, Kelley Cahill, va donar a llum el seu primer fill, Kepa. «La mare es recupera bé. I ha pesat 3,2 quilos. És un xicotàs del País Basc. ¡Sens dubte és el millor dia de la meva vida!», va explicar el jugador de Barrika, de 26 anys, ple d’orgull al seu compte d’Instagram.

Sense gaires entrenamen­ts a sobre, Rahm afrontarà el Masters amb la confiança que és un camp en el qual se sent molt còmode, on ha aconseguit acabar al ‘top 10’ en els últims tres anys (està serà la seva cinquena aparició) i fins i tot va estar en el liderat en l’última edició.

«Hi he dedicat les hores i el treball. I això no se’n va. Tinc prou talent i sé que puc guanyar. Mentalment estic fresc i mentalitza­t per guanyar un gran», va explicar Rahm a l’arribar a Augusta, per assegurar que el naixement del seu fill no suposarà un contratemp­s en el seu intent de seguir els passos de Ballestero­s, Olazábal i Sergio García com a guanyador de la jaqueta verda.

El jugador castellone­nc, campió el 2017, torna aquest any al torneig després de la seva absència fa cinc mesos per un positiu de Covid. «Va ser una pena no ser aquí al novembre. L’any que no pots venir t’adones que és un lloc molt especial i, tot i que de vegades que no surt bé, sempre val la pena ser-hi», va comentar García després de la seva segona ronda de pràctica al costat de José María Olázabal, amb una plaça garantida al quadro final pels seus dos triomfs (1994 i 1999), i que considera que seria tot un èxit superar el tall.

El renaixemen­t de Spieth

El torneig també li arriba en un moment immillorab­le al nordameric­à Jordan Spieth, de 27 anys, que diumenge va tornar a guanyar al Valero Texas Open i que ha renascut després de gairebé quatre anys de travessia pel desert.

Spieth, que va arribar a ser número u mundial, va sorprendre el món el 2015 al conquerir el Masters d’Augusta i l’Open dels Estats Units amb només 21 anys (el més jove després de Tiger). El 2017 va sumar el seu tercer gran, l’Open britànic, i ningú discutia el seu camí cap al cim. Però, de sobte, la màgia va desaparèix­er. Va deixar de guanyar i va caure fins al lloc 92 del rànquing. A San Antonio sembla que tot el treball de reconstruc­ció ha arribat a la seva fi. I el Masters sembla ara l’escenari ideal per anunciar el seu retorn.

 ?? Mike Segar / Reuters ?? El nord-americà Justin Thomas, a la sortida del forat 18, seguit per desenes d’aficionats en la seva volta d’entrenamen­t a Augusta.
Mike Segar / Reuters El nord-americà Justin Thomas, a la sortida del forat 18, seguit per desenes d’aficionats en la seva volta d’entrenamen­t a Augusta.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain