El Periódico - Català

Acord per als viatges des de fora de la UE per anar al Mobile

Els participan­ts seran tractats com a treballado­rs «altament qualificat­s»

- EL PERIÓDICO

La GSMA, que organitza el Mobile World Congress (MWC), ha pactat amb el Govern espanyol facilitar l’entrada a Espanya de visitants procedents de fora de la Unió Europea (UE) perquè puguin participar en l’edició d’aquest any de l’esdevenime­nt, que se celebra del 28 de juny a l’1 de juliol a Barcelona. Si bé existeix una denegació d’entrada a Espanya per a qualsevol ciutadà d’un país de fora de la UE per la pandèmia, la GSMA i el Ministeri de l’Interior van acordar aprofitar l’excepció que es fa per als «treballado­rs altament qualificat­s», va anunciar la GSMA en un comunicat.

D’aquesta manera, els inscrits per participar en el Mobile d’aquest any, ja sigui expositors, assistents, patrocinad­ors o socis, s’inclouran en aquesta categoria.

Així, es permetran els viatges internacio­nals de visitants procedents de la Xina i els EUA, per exemple, que ara tenen vetada de forma genèrica l’entrada al país, a fi que puguin assistir i fer negocis al congrés.

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha remarcat que «la salut i la seguretat de tots els que participen en el MWC de Barcelona, tant a Espanya com fora, continua sent la nostra màxima prioritat, mentre naveguem per unes circumstàn­cies que canvien ràpidament».

er això ha qualificat l’acord amb Interior com un «rotund vot de confiança en l’acurada planificac­ió portada a terme fins ara i en la nostra sòlida col·laboració amb els diferents partits polítics de la ciutat amfitriona». I és que la GSMA compartirà les dades de les persones inscrites en l’edició d’aquest any del Mobile amb les autoritats espanyoles per facilitar-los l’entrada al país.

 ?? Alberto Estévez / Efe ?? Dos treballado­rs de la Fira de Barcelona ultimen detalls abans del fallit Mobile World Congress l’any passat.
Alberto Estévez / Efe Dos treballado­rs de la Fira de Barcelona ultimen detalls abans del fallit Mobile World Congress l’any passat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain