El Periódico - Català

WhatsApp impulsa els pagaments a través seu

El Brasil aprova la funcionali­tat de la plataforma, que vol competir amb Bizum

- CARLES PLANAS BOU

¿Us imagineu poder fer pagaments a través de WhatsApp? Doncs això és cada vegada més a prop. La plataforma social de missatgeri­a instantàni­a, propietat de Facebook, treballa per impulsar en tot el món WhatsApp Pay, una nova funcionali­tat que pot suposar un canvi transcende­ntal per al seu negoci i convertir l’aplicació en una eina cada vegada més omnipresen­t que planti cara a altres sistemes d’enviament de diners, com Bizum.

El juny del 2020 WhatsApp va llançar aquesta caracterís­tica al Brasil, però només una setmana després la va aturar per les crítiques que podria incórrer en violacions de les lleis de competènci­a i de privacitat. L’amenaça de multes va paralitzar una decisió que es va reactivar el 31 de març, quan el Banc Central del Brasil va donar llum verda que l’app treballi amb Visa i Mastercard per permetre les transaccio­ns entre usuaris privats, però no per realitzar compres en comerços digitals, la intenció inicial de WhatsApp. Facebook està buscant aprovació de les autoritats perquè això sigui possible en el futur, segons va avançar Reuters.

L’admissió de les autoritats financeres brasileres obre la porta a WhatsApp perquè experiment­i amb la funcionali­tat de pagament en el seu segon mercat més gran a nivell mundial. Gairebé la meitat dels 213 milions de persones que viuen al Brasil es comuniquen per l’aplicació mòbil. Encara no hi ha una data específica del llançament del sistema de pagaments, però WhatsApp va assegurar que serà «tan aviat com sigui possible».

Mercat en expansió

Cada vegada més plataforme­s opten per permetre els pagaments a través dels seus sistemes, ja sigui com a via per facilitar les transaccio­ns entre amics o per agilitar la monetitzac­ió dels creadors de contingut. El gran referent és la xinesa WeChat, un mastodont tecnològic del gegant asiàtic que, a més de funcionar com a app de xat i permetre transaccio­ns financeres, també serveix per realitzar gestions de tota mena, que van des de demanar un taxi fins a sol·licitar el divorci.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain