El Periódico - Català

Un nou recurs davant el TC frena la presó de 10 assaltants de Blanquerna

L’Audiència de Madrid ordena la recerca i captura de dos dels 14 condemnats

- ÁNGELES VÁZQUEZ

Madrid

El sistema espanyol és tan garantista que quan el Tribunal Suprem (TS) corregeix una sentència, en compliment de l’ordenat pel Tribunal Constituci­onal (TC), aquesta segona decisió pot tornar a impugnar-se davant el tribunal encarregat de vetllar pels drets fonamental­s. Això és el que ha passat amb els condemnats per l’assalt al centre cultural Blanquerna, a Madrid, l’11 de setembre del 2013. L’Audiència de Madrid ha suspès l’ingrés a presó de 10 dels 14 condemnats per donar temps al TC a tornar a pronunciar-se, en aquesta ocasió sobre les penes d’entre dos anys i set mesos i dos anys i nou mesos de presó que els va imposar el TS en la seva segona sentència per un delicte de desordres públics en concurs ideal amb un delicte contra el dret de reunió.

Dos participan­ts més de l’assalt es troben en recerca i captura i dos més, pendents de la tramitació de l’indult que han sol·licitat, per la qual cosa el seu ingrés a la presó també es troba suspès, informa el Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

Ahir finalitzav­a el termini perquè els altres 10 condemnats ingressess­in a la presó per complir

la segona sentència dictada pel Suprem, l’emesa en compliment de la de gener de l’any passat del Constituci­onal, que va estimar parcialmen­t el recurs de diversos acusats.

Sense discrimina­ció ideològica

El garant de la Carta Magna, que ara ha de tornar a pronunciar-se, va ordenar al Tribunal Suprem que retirés l’agreujant de discrimina­ció ideològica i el subtipus agreujat del delicte de danys en béns d’ús públic, amb els quals havia agreujat fins als quatre anys de presó la pena imposada per l’Audiència de Madrid el febrer del 2016.

El Suprem havia estimat parcialmen­t els recursos que havien presentat la fiscalia i la Generalita­t de Catalunya contra la decisió de l’Audiència Provincial de Madrid, que s’havia limitat a condemnar els acusats a penes d’entre sis i vuit mesos de presó per desordres, amb l’atenuant de reparació del mal, i a imposar-los multes d’entre 1.800 i 2.400 euros per danys.

 ??  ?? Una imatge de l’assalt.
Una imatge de l’assalt.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain