El Periódico - Català

Mateu Lahoz, Pedri i la punteria de Griezmann

El curiós retorn a Valdebebas d’una estrella, la designació d’un àrbitre amb taules i una insòlita paternitat marquen el Madrid-Barça.

- R. PASCUAL / A. GUASCH

Aquest Madrid-Barça de demà ha adquirit transcendè­ncia a mesura que han passat les setmanes i la distància en el liderat d’un Atlètic anèmic s’ha anat reduint. Els dos clubs arriben amb sensacions positives al partit que dirigirà Mateu Lahoz, un clàssic entre els àrbitres. Aquí van alguns apunts de les hores prèvies. Recordi’s: dissabte, a les 21 hores, toca televisor.

1

PEDRI TORNA A VALDEBEBAS. Pedri era al cadet del Laguna quan va sorgir la possibilit­at de fer una prova al Madrid. Per sort per al Barça, tots els elements es van conjurar perquè sortís malament. Una nevada enorme gairebé no els va deixar ni aterrar i va provocar que se suspengués el primer entrenamen­t. Al final no es va concretar el seu fitxatge i aquest dissabte tornarà a trepitjar Valdebebas, però per jugar el clàssic com a blaugrana. «És un partit molt important pel que significa per al públic, a la gent li encanta viure’l. A mi com a espectador m’encantava viure’l i ara com a futbolista l’afronto amb la il·lusió més gran», va dir ahir el centrecamp­ista.

Pedri va recordar el seu primer Barça-Madrid, en la primera volta. «El dia del clàssic va ser molt especial, vaig tenir la sort que la meva família em va poder venir a veure i acomiadar-me al sortir de casa per anar a l’estadi. A casa moltes vegades fèiem un dinar amb la família per veure’l i disfrutar tots junts. Anar al Camp Nou i jugar-lo és una cosa espectacul­ar». Ara confia que el resultat també acompanyi en un xoc que creu que pot marcar el campionat. «És un partit que marca molt la Lliga i hem d’intentar treure els tres punts, un partit molt important».

2

MATEU LAHOZ, DE NOU. Dimecres dirigia sota una nevada imponent el Bayern-PSG de Champions i demà xiularà al mini estadi de Valdebebas. És més majestuós l’Allianz Arena, clar, però el partit no és menor.

Nascut el 12 de març de 1977, Lahoz, de l’escola valenciana, arbitrarà el seu sisè clàssic. L’últim va ser el de la temporada passada, l’1 de març del 2020, al Santiago Bernabéu, amb triomf del conjunt blanc per 2-0, amb gols de Vinicius Jr. i Mariano Díaz. Va dirigir un altre clàssic a la Lliga, el 22 de març del 2015, amb victòria blaugrana al Camp Nou per 2-1 amb dianes de Mathieu i Luis Suárez. Els altres quatre correspone­n a partits de Copa i de Supercopa.

3

DATA MÀGICA PER A GRIEZMANN. Això d’Antoine Griezmann i la seva parella Erika Choperena resulta certament inusual. Ahir van tornar a ser pares, ara per tercera vegada. Va ser una nena que es diu Alba i que va arribar a aquest món a les 10.24 hores del matí, tal com va revelar el futbolista a les xarxes socials.

El sorprenent del cas és que l’Alba va treure el cap al món el mateix dia que els seus dos germans, la Mía i l’Amaro. La més gran va néixer el 8 d’abril del 2016. Tres anys després, també un 8 d’abril, Choperena va donar a llum a l’Amaro, l’home de la parella. I ahir, 8 d’abril del 2021, va celebrar el naixement de l’Alba.

Els tres germans celebraran, doncs, el seu aniversari el mateix dia. Una data del calendari plena de regals en la família de Griezmann, que viatjarà a Madrid amb el cor eixamplat. Això sí, algun dia haurà d’explicar aquesta curiosa punteria en el terreny de la fertilitat. O no.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain