El Periódico - Català

Marín nega davant la jutge passivitat en la denúncia per desviació de fons

> L’alcaldessa i el secretari de l’Esport de la Generalita­t defensen la legalitat de les subvencion­s al Consell Esportiu de l’Hospitalet

- EL PERIÓDICO

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, la socialista Núria Marín, ha negat que actués amb passivitat i inacció davant la denúncia de desviació de fons al Consell Esportiu de la localitat i ha assegurat que va activar de forma immediata una auditoria per aclarir les irregulari­tats. Acompanyad­a pels seus regidors, Marín va acudir ahir als jutjats a declarar com a investigad­a per la presumpta trama de desviació de subvencion­s en aquesta entitat privada dedicada a la promoció de l’esport escolar.

La investigac­ió es va destapar arran de la denúncia del regidor del PSC Jaume Graells, que en la seva declaració com a testimoni davant la jutge va acusar l’alcaldessa d’inacció a l’hora de prendre mesures davant les suposades irregulari­tats i va criticar que trigués un mes a encarregar una auditoria per investigar-les.

Marín, que va respondre les preguntes de les acusacions i defenses, va negar aquesta passivitat i va afirmar que després de la reunió amb Graells va tardar hores a iniciar les gestions per encarregar l’auditoria i a veure’s amb els regidors Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza, vinculats al Consell i imputats en la causa, per demanar explicacio­ns.

Segons l’alcaldessa, que està imputada per omissió del deure de perseguir delictes, també des de l’ajuntament va ordenar inspeccion­ar els expedients de les subvencion­s municipals rebudes pel Consell, sense que s’hi detectés cap irregulari­tat.

En la mateixa línia, el secretari de l’Esport de la Generalita­t, Gerard Figueras, investigat per permetre

L’informe comptable presentat davant la Generalita­t consta aprovat en una assemblea de socis de l’entitat que suposadame­nt no es va arribar a celebrar, per la qual cosa les actes haurien sigut falsificad­es, tot i que les defenses neguen que el propòsit fos ocultar una malversaci­ó de subvencion­s públiques.

Marín, segons fonts jurídiques, ha admès que va assistir a l’assemblea de socis en què es van aprovar els comptes del 2019 convidada pel Consell Esportiu, però ha al·legat que la seva participac­ió va ser merament simbòlica, per expressar suport a l’entitat.

Després de la seva declaració judicial, l’alcaldessa va comparèixe­r davant els mitjans, sense acceptar preguntes, per reiterar la seva innocència i expressar la seva «confiança plena» en la justícia. «Sempre he actuat amb la màxima legalitat i assessorad­a pels responsabl­es municipals», va explicar Marín.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain