El Periódico - Català

Iberdrola posa en marxa un ‘hub’ de la transició verda

> Els Reis inauguren el campus d’innovació de la companyia en el qual es formen 13.000 persones a l’any

- A. ROMERO

Iberdrola ha posat en marxa el seu Campus d’Innovació i Formació en el modern complex de la companyia a la localitat madrilenya de San Agustín de Guadalix, un autèntic hub de la transició energètica, en el qual es formaran unes 13.000 persones a l’any. Els reis Felip i Letizia van inaugurar ahir les instal·lacions acompanyat­s per la ministra d’Educació, Isabel Celaá, i el president de la companyia energètica, Ignacio Galán.

A més, la companyia va entregar els premis RETO al Proveïdor de l’Any, uns guardons que reconeixen les empreses compromese­s amb la recuperaci­ó, les energies netes, la transició energètica i els objectius de desenvolup­ament sostenible.

Són aquests valors els que vol encarnar el Campus a les seves instal·lacions, el «vaixell insígnia» de la companyia, en paraules d’Ignacio Galán, en la seva aposta per la tecnologia, l’R+D, la transició energètica i la recuperaci­ó verda de l’economia i l’ocupació.

Els guardons RETO que van entregar els Reis d’Espanya distingeix­en quatre grans empreses per les seves fites: les espanyoles Mapfre i Ibermática, pels seus compromiso­s amb la igualtat i l’ocupació de qualitat, respectiva­ment; la britànica Kirby, per la seva aposta per la digitalitz­ació; i l’holandesa Van Oord, pels seus avenços en transició energètica. A més, Iberdrola ha atorgat una menció especial Covid a cinc empreses més pel seu paper durant la pandèmia: Amara, Ormazábal, Iturri, i Wottoline i DSV.

Iberdrola ha volgut així valorar el paper dels seus socis el 2020, un any especial per la pandèmia. La companyia destaca èxits com el rècord d’inversions, que es van situar a prop dels 10.000 milions d’euros o el de la incorporac­ió de 3.800 nous profession­als.

El pla més ambiciós

En l’acte d’entrega dels premis, Galán va destacar l’aposta d’Iberdrola per la transició energètica, remarcant que la companyia invertirà 150.000 milions d’euros fins al 2030, «el pla més ambiciós d’una empresa espanyola en un període tan curt», per fer que la seva capacitat renovable es tripliqui aquell any, a més de per desplegar més xarxes intel·ligents i potenciar nous vectors energètics, com és el cas de l’hidrogen verd.

Galán va aprofitar l’acte per felicitar la ministra, com a representa­nt del Govern, per l’aprovació dijous al Congrés de la llei de canvi climàtic. «Estic molt content amb la nova llei, és una gran notícia per a Espanya», va sentenciar.

Durant la seva visita, els Reis i la ministra d’Educació van conèixer les instal·lacions del Campus, un modern centre global per al coneixemen­t, la innovació i l’ocupabilit­at en què prop de 13.000 persones a l’any reben formació, incloent la destinada als mateixos empleats de la companyia. A més, el complex també desenvolup­a nombroses iniciative­s en col·laboració amb universita­ts, tant espanyoles com estrangere­s, com és el cas del Massachuse­tts Institute of Technology (MIT) dels EUA.

Els Reis es van informar igualment sobre els projectes en l’àmbit de les noves tecnologie­s energètiqu­es, exemple de la tasca d’R+D+I d’Iberdrola. De fet, l’any passat la firma va destinar prop de 300 milions a aquesta partida, que suma més de 2.300 milions des del 2010.

nverd:

El grup invertirà 150.000 milions fins al 2030 i triplicarà la seva capacitat renovable

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain