El Periódico - Català

Un home rep un trasplanta­ment de cor el mateix dia en què neix el seu primer fill

«Se’ns van ajuntar dos moments molt especials que feia temps que esperàvem», diu el pare. Intervenci­ó i part van tenir lloc a l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid.

- EL PERIÓDICO

L’Hospital Gregorio Marañón de Madrid va trasplanta­r el març passat un cor a un pacient el mateix dia en què naixia el seu primer fill, segons va informar ahir el centre.

El pacient, Antonio Salvador, de 39 anys, es trobava amb la seva dona a la sala de dilatació de la Maternitat. En aquell moment va rebre una trucada dels seus cardiòlegs que li comunicave­n que des de l’Organitzac­ió Nacional de Trasplanta­ments (ONT) els havien avisat que hi havia una donació compatible i que ell era el candidat indicat per trasplanta­r.

«Se’ns van ajuntar dos moments molt especials que feia temps que esperàvem. Em va costar uns minuts prendre la decisió perquè implicava perdre’m el naixement del meu fill. No obstant, en menys d’una hora m’estaven preparant a l’edifici del costat per a la intervenci­ó. Quan vaig entrar a quiròfan encara no havia sigut pare, vaig parlar amb la meva dona per videotruca­da i ens vam desitjar sort. Quan vaig despertar vaig tenir una doble satisfacci­ó», afirma el pacient.

«Quan em van comunicar que el futur pare havia de marxar de la sala

de parts em vaig quedar sorpresa. Quan em vaig assabentar del motiu vaig tenir un sentiment molt gran d’alegria i només podia pensar a acompanyar la mare i que sortís tot bé, com així va ser», assegura Verónica Hernández, la llevadora que va atendre el procés de part.

Ana, la dona d’Antonio, explica que «cada un es va enfrontar al seu moment per separat però amb l’alegria de saber que tot anaria bé». «Jo no podia creure que després de 10 anys anéssim a rebre el més meravellós de la nostra vida al mateix temps que l’Antonio rebia la vida que necessitav­a. El nostre fill Samuel va venir amb un cor sota el braç per al seu pare», assenyala. Antonio afirma que la seva il·lusió més gran és ara sortir de l’hospital per poder conèixer en persona el seu fill i poder abraçar-lo».

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain