El Periódico - Català

Un clàssic en un flascó

El Madrid i el Barça s’enfronten en un estadi de petit format a Valdebebas amb el propòsit de caçar el liderat

- ALBERT GUASCH

Serà un partit gran en un escenari petit. Sense públic i sense la majestuosi­tat cavernosa del Santiago Bernabéu jugaran el Madrid i el Barça, tots dos a la pell del caçador. ¿Qui atraparà primer un Atlètic que coixeja? El que guanyi es posarà líder amb només vuit partits per disputar. Valdebebas, un flascó diminut per envasar un enfrontame­nt amb tanta història, no decidirà la Lliga, però sembla vital per consolidar o trencar tendències que en els dos casos es dibuixen a l'alça.

L'estadi Di Stefano, menyspreat per Jürgen Klopp, acollirà el segon clàssic sense aficionats –el primer va ser fa uns mesos al Camp Nou– i recordarà a l'expedició directiva blaugrana que, en l'aspecte d'infraestru­ctures de futur, el Madrid ha pres la davantera. El Bernabéu es va reconstrui­nt de pell i ossos en temps de pandèmia mentre que el Camp Nou encara no ha rebut la visita d'una grua. i tot al tràngol comparatiu que opti a la Champions.

Aquesta vegada la sort tradiciona­l del Madrid no s'ha traduït en indulgènci­es arbitrals o sortejos que semblessin organitzat­s per Florentino. Ara és al calendari. Després d'anar-se classifica­nt en la Champions pels pèls, amb poc futbol, contra equips de més aviat segona fila, li ha tocat disputar una eliminatòr­ia transcende­nt amb el Liverpool just quan

endevinava la tecla sobre la seva plantilla mentre l'equip de està temporalme­nt desballest­at i a mig renovar. L'actual

Joan Laporta s'asseurà a prop de Florentino Pérez una altra vegada. El 2010 van veure l'últim partit junts i tot apunta que en veuran uns quants més durant els pròxims anys. El president blanc ho té tot ben lligat per ser reelegit de forma imminent i sense oposició fins a l'any 2025. La democràcia blanca és així.

En el clàssic del retrobamen­t, tots dos compten amb motius per somriure i anar encarregan­t cava. En el cas de Florentino, el Madrid es presenta alegre després de tombar com un gegant un escanyolit Liverpool a la Champions. I, si mira l'estadístic­a, els números de Zidane el reconforta­ran: cinc triomfs, dues derrotes i tres empats en el total dels clàssics del tècnic francès.

En el cas de Laporta, pot brandir una dada aclaparado­ra: el Barça de Koeman suma 51 dels 57 últims punts. Va suar la cansalada per obtenir l'últim triomf, contra el Valladolid, però hi havia una excusa, l'efecte narcòtic de l'aturada de les seleccions.

Zidane ha trobat una alineació tipus que li dona opcions de disputar la Lliga

Liverpool, a més d'anar enfonsat en la Premier, en l'esfera internacio­nal seria un rival molt accessible per a qualsevol gran conjunt del continent, i fins i tot per a quatre o cinc equips espanyols.

 ??  ?? Leo Messi, que apunta a un nou rècord, en l’entrenamen­t d’ahir a Sant Joan Despí.
Leo Messi, que apunta a un nou rècord, en l’entrenamen­t d’ahir a Sant Joan Despí.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain