El Periódico - Català

Transició accelerada

-

decisiu mes d'abril l'eliminació gairebé ridícula que va patir a la Copa queda molt enrere i està gairebé oblidada.

Per al Barça és un contratemp­s la posada al punt golejadora de Benzema, la seguretat de Courtois i el fet que els dos veterans decisius de l'equip blanc, Modric i Kroos, estiguin tan bé de forces com el recuperat Busquets. Igualment el Madrid ha resolt la seva crisi de centrals com els barcelonis­tes, i arriba a aquest tram fonamental de la temporada amb uns imprevisto­s laterals –Lucas Vázquez i

Mendy– desplegant un joc tan ofensivame­nt modern com els carrilers que té Guardiola al City o com els que va aconseguir posar Klopp en estat impecable l'any passat, quan va obtenir la Champions. El descobrime­nt que Vinicius a més de córrer i regatejar també pot aconseguir gols és una altra mala notícia.

Al dur escenari europeu també juga a favor dels madrilenys la destrossa mútua de forces que protagonit­zen en la seva eliminatòr­ia a cara o creu el Bayern i el PSG, els dos millors representa­nts actuals del futbol creatiu de conjunt i del model de flamarades fulgurants amb capacitat resolutiva en els contraatac­s que proporcion­en Neymar i Mbappé, que poden donar-li per fi la Champions a tot els diners qatarians invertits a París.

En vista d'aquest panorama i amb el risc especial que torna a suposar-li el Madrid, el Barça té la possibilit­at de culminar aquesta estranyíss­ima temporada que havia de ser de transició però que s'ha convertit en la de l'assentamen­t d'una nova generació de joves malgrat la inesperada absència d'Ansu Fati. Si fes un brillant doblet Lliga/Copa avançaria un any el que s'esperava que pogués aconseguir la temporada. Això dona un profund recolzamen­t psicològic i esportiu a la missió gairebé impossible que ha d'efectuar Joan Laporta per recuperar econòmicam­ent i socialment l'entitat. La tornada del Madrid és un contratemp­s imprevist, però les esperances que va generant a poc a poc l'equip que construeix Ronald Koeman ho pot minimitzar.

El Barça aspira a un doblet que suposaria avançar un any el que s’espera d’ell

H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain